fcp
İncehesap'ta Karne Kampanyası Başladı

Amazon, Singapur koluna 9 milyar USD yatıracak

Kemal Y. 11.05.2024 (Güncellenme: 03.06.2024) Takip et
AWS, Singapur'daki bulut altyapısını genişletmek için 9 milyar dolar yatırım yapacak.
Amazon, Singapur koluna 9 milyar USD yatıracak

Amazon, Hong Kong SCMP'ye göre, Güneydoğu Asya'daki yatırımlarından sadece biri olan Singapur'daki bulut altyapısının geliştirilmesine 9 milyar dolar harcamayı planlıyor. Bu fonlar önümüzdeki dört yıl boyunca kullanılacak ve AWS'nin ülkedeki yatırımlarını ikiye katlayacak. Bu adım, bulut hizmetleri talebini karşılamaya yardımcı olacak ve şirketin iddia ettiği gibi yapay zeka benimsemesini hızlandıracak.

AWS'nin Asya'daki Yatırımları

AWS, ABD dışındaki pazarlara odaklanarak küresel varlığını genişletiyor. Bu yıl AWS'nin sadece Singapur'daki yatırımları 35 milyar doları aşacak ve Japonya, Suudi Arabistan ve Meksika gibi pazarları kapsayacak. Ayrıca, şirket Malezya, Tayland ve Güney Kore'de yeni veri merkezleri inşa ediyor.

Rekabetin Yükselişi: Microsoft'un Hamlesi

AWS'nin ana rakibi olan Microsoft da Asya pazarında varlığını güçlendirmek için harekete geçti. Microsoft CEO'su Satya Nadella, Endonezya, Malezya ve Tayland'da bulut ve yapay zeka altyapısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu, bölgedeki rekabetin arttığını gösteriyor.

Singapur'un Önemi ve Rolü

Singapur, Amerikan hiper-ölçekli teknoloji şirketleri için bir merkez haline geldi. Şimdi Güneydoğu Asya'ya açılan bir kapı olarak görülüyor ve bölgede bulut işinin hızla büyümesi bekleniyor. Ancak, ülkenin yetkilileri veri merkezi endüstrisini daha sıkı bir şekilde düzenliyor ve yerel oyuncular, Amerikan şirketleriyle birlikte komşu ülkelerin pazarlarını kendi başlarına keşfetmeye hazırlar. Malezya'nın artık bölgedeki yeni bir BT merkezi haline gelme potansiyeli olduğu belirtiliyor.

Amazon'un Singapur'daki bulut altyapısını genişletme kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu genişleme, Güneydoğu Asya'da teknoloji endüstrisinin geleceği hakkında ne düşündürüyor?

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!