fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Apple Glass fiyatı, özellikleri ve 2023 Türkiye çıkış tarihi belli oluyor

Kemal Y. 17.10.2022 (Güncellenme: 15.06.2024) Takip et
2023 yılında tanıtılması beklenen Apple Glass’ın fiyatı, teknik özellikleri ve Türkiye çıkış tarihi belli oluyor. Apple Glass’ın en büyük özelliği güvenli yüz tanıma özelliği olacak. Apple Glass ile yüz tanıma sistemi kullanılarak ödeme olabilir.
Apple Glass fiyatı, özellikleri ve 2023 Türkiye çıkış tarihi belli oluyor

Apple’ın uzun zamandır üstünde çalıştığı sanal gerçeklik gözlüğü Apple Glass ile alakalı son detaylar belli oluyor. 2023 Eylül ayında satışa çıkması beklenen Apple Glass ile alakalı alınan patentlerden de anlıyoruz ki Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğü alışılmışın dışında bir gözlük olacak. En son yapılan kulislere göre Apple Glass ürünü parmak ve kol hareketlerini algılamak için Apple Watch ile birlikte çalışacak gibi duruyor. Apple Watch’te yer alan sensörler yeterli olmazsa eğer gelecek Eylül ayında yeni bol bol sensörlü bir Apple Watch görme olasılığımız da bayağı yüksektir. Yine üzerinde konuşulan iddia ise 'realityOS' işletim sisteminin de olacağıdır. Bahsi geçen işletim sisteminin sanal gerçeklik gözlüklerine özel olarak üretildiği de söyleniyor.

Apple Glass tasarımı ile fark yaratacak

Apple’ın yeni nesil gözlüklerinin rakiplerine göre çok farklı bir tasarımda olacağı söyleniyor. 2023 yılında lansmanı yapılacak ve 2023’ün son çeyreği veya 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkması beklenen gözlük, tipik bir güneş gözlüğü veya normal gözlükler gibi görünecek. Gözlüklerin en büyük özelliği ise el veya parmak hareketlerini anlayabilecek olmasıdır. Apple’ın gözlüğünün tasarımının yanında diğer bir farklılık fiyatı olacak. Apple Glass fiyatı, tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi gözlükte te Premium bir fiyata sahip olacak. Yapılan kulislere göre Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatı 1500-3000 USD arasında olacak.

Apple Glass 3D modelleme özelliği gelebilir

3D modelleme özelliğinin de bulunması beklenen gözlüğün en büyük özellikleri arasında sağlık uygulamaları olacak. iPhone’lar ve Watch’lar ile elde ettiği verileri gözlükte gösterebilecek. Şarj süresini yine eşleşmiş Apple aksesuarlarında görebileceksiniz. Apple Glass ile birlikte gelebilecek 3D modelleme özelliği ile farklı bir alışveriş deneyiminin sunulması bekleniyor. Gözlüğü taktığınızda odanıza farklı eşyalar yerleştirebileceksiniz veya giyim ve aksesuarda yine kendi profiliniz ile ilginç bir alışveriş deneyimi yaşayabileceksiniz. Son olarak Apple’ın tasarım olarak ön plana çıkacak gözlüğünde göz taraması ile ödeme işlemlerinin yapılabileceği de iddialar arasında bulunuyor.

Sizin düşüncelerinizi nelerdir? Apple’ın Türkiye’de de satışa çıkacak olan sanal gerçeklik gözlüğünün tasarımı, özellikleri ve fiyatı nasıl olacak? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!