fcp

Apple iOS 17.5 ile hayatımıza neler girecek? İşte güncelleme detayları

Kemal Y. 14.05.2024 (Güncellenme: 29.05.2024) Takip et
Apple, yakındaki izleme cihazlarıyla ilgili bildirimleri destekleyen iOS 17.5'i yayınladı.
Apple iOS 17.5 ile hayatımıza neler girecek? İşte güncelleme detayları

Apple, iOS 17.5 güncellemesini Bluetooth izleme cihazlarının uyarılarını içeren ve Find My sistemi devre dışı bırakılmadan iPhone onarımına izin veren Repair State özelliği gibi yeni özelliklerle piyasaya sürdü. Ayrıca, geliştiricilerin web sitelerinden doğrudan uygulama indirme seçeneği sunuldu.

Bluetooth Takipçileri için Uyarı Sistemi

Yeni iOS güncellemesi, istenmeyen Bluetooth izleme cihazları için çok platformlu bildirim sistemini destekliyor. Apple ve Google'ın işbirliğiyle geliştirilen bu özellik, kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Artık iPhone ve Android kullanıcıları, yakınlardaki yabancı takip cihazları hakkında uyarılar alabilecekler.

Repair State Özelliği: Find My İle Sorunsuz Onarım

iOS 17.5 ile gelen Repair State özelliği, iPhone kullanıcılarına cihazlarını onarım için göndermeden önce Find My servisini devre dışı bırakma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu, servis sürecini hızlandırmayı ve daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Web Sitelerinden Uygulama İndirme

Yeni güncelleme, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara, uygulamaları geliştiricilerin web sitelerinden doğrudan indirme seçeneği sunuyor. Ancak, bu özellik, geliştiricilerin App Store'un yeni kurallarını yerine getirmesi gerektiği için hala kısıtlı.

Apple News+ Güncellemesi

Apple News+ uygulaması da iOS 17.5 güncellemesi ile güncellendi. Artık abonelerin internet bağlantısı olmadan haberleri ve hikayeleri okuyabileceği bir offline modu bulunuyor. Güncelleme zaten indirilebilir durumda.

Apple'ın iOS 17.5 güncellemesi, kullanıcıların daha güvenli ve kullanışlı bir deneyim yaşamasını sağlayacak bir dizi yenilik sunuyor. Siz bu güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!