fcp

Hintli BluSmart, Dubai'de araç çağırma hizmetini test ediyor

Kemal Y. 26.05.2024 (Güncellenme: 26.07.2024) Takip et
Hindistan merkezli ride-hailing startup BluSmart, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en kalabalık şehrinde test yapmaya başladı.
Hintli BluSmart, Dubai'de araç çağırma hizmetini test ediyor

Hint kâr amacı gütmeyen yolculuk paylaşımı başlatması BluSmart'ın Dubai'de faaliyete geçtiği öğrenildi ve şirket yetkilisi tarafından doğrulandı. Bu adım, aylardır söylentilere konu olan bir hareket ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en kalabalık şehrinde Careem, Uber ve Hala gibi rakiplerine karşı bir hamle olabilir.

BluSmart'ın Dubai Planları

Gurugram merkezli başlatma, bu hafta başında sessizce Dubai'deki hizmeti uygulama üzerinden etkinleştirdi ve web sitesinde Dubai için ayrı bir alt alan oluşturdu. BluSmart'ın kurucu ortağı Anmol Jaggi, pilotun Salı günü 100 Audi E-Tron SUV ve 130 sürücü ile başladığını TechCrunch'a doğruladı. Resmi lansmanın haziran ayının başında olacağını söyledi.

BluSmart'ın Abu Dabi ve Dubai Planları

BluSmart'ın Abu Dabi'deki lansmanının bu yılın ilerleyen dönemlerinde olacağını belirten Jaggi, belirli bir zaman çizelgesi vermeden bilgi verdi. BluSmart, Dubai'ye adım atma planlarını 2023'ün başlarında yapmaya başladı. Ancak, geçen yılın sonlarında BluSmart CBO Tushar Garg, gelişmeyi yalanladı. Bununla birlikte, ortak kurucu Punit Goyal, geçen yılın ilerleyen dönemlerinde yerel bir medya kuruluşuna verdiği röportajda, başlangıcı Kasım ve Aralık ayları arasında Abu Dabi ve Dubai'de gerçekleştireceklerini söyledi.

BluSmart'ın Büyümesi ve Yatırımları

BP Ventures, Mayfield India Fund ve Green Frontier Capital gibi yatırımcılar arasında yer alan kâr amacı gütmeyen yolculuk paylaşımı başlatması 2019'da Anmol Jaggi, kardeşi Puneet Jaggi ve Punit Goyal tarafından Uber ve SoftBank destekli Ola'nın tekelini kırmak amacıyla kuruldu. Şirket, 2019'da Gurugram ve Delhi'de bir EV filosuyla başladı ve daha sonra 2022'de Bengaluru'ya genişledi.

BluSmart'ın Büyüme Oranı ve Gelecek Hedefleri

Şirket, Ocak ayında İsviçre merkezli etki fonu ResponsAbility'den 25 milyon dolar toplayarak şarj altyapısını geliştirmeyi hedefledi. Geçen ay, BluSmart'ın yıllık iş hacminin %102 artarak 60 milyon dolara ulaştığı açıklandı ve son üç yılda %300'lük bir bileşik yıllık büyüme oranı yakalandı. Şirketin şu anda 7,300'ten fazla EV'si bulunuyor ve 2024 sonuna kadar bu sayıyı 10,000'e çıkarmayı hedefliyor.

BluSmart'ın Dubai'ye genişlemesi, yerel pazarda rekabeti nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!