fcp
Hesaplı Eylül 2024

Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Serap K. 13.07.2022 (Güncellenme: 12.09.2024) Takip et
Çok sayıda marka ve model olması telefon satın alma sürecinde kafanızı karıştırabilir. Birçok kullanıcı karar vermeden önce internette özellik ve fiyat araştırması yapıyor. Seçiminizi yapmadan önce size yardımcı olması için göz önünde bulundurmanız gereken faktörleri detaylı bir şekilde şu başlıklar altında anlattık.
Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çok sayıda marka ve model olması telefon satın alma sürecinde kafanızı karıştırabilir. Birçok kullanıcı karar vermeden önce internette özellik ve fiyat araştırması yapıyor. İhtiyaç ve fiyatlar doğrultusunda siz de uygun telefonu bulabilirsiniz. Seçiminizi yapmadan önce size yardımcı olması için göz önünde bulundurmanız gereken faktörleri detaylı bir şekilde şu başlıklar altında anlattık:

  • Batarya
  • Hafıza
  • Kamera
  • İşlemci
  • Ekran
  • İşletim Sistemi
  • Fiyat

Şarjınız Bitsin İstemiyorsanız Güçlü Bir Batarya

Video oynatma, oyun gibi yoğun iş gücü gerektiren uygulamaları sık sık kullanıyor musunuz? İşiniz veya alışkanlıklarınız gereği telefonunuz elinizden düşmüyor mu? Yoğun kullanım senaryolarında batarya daha hızlı tükenir. Bu kullanıcı kategorisine ait iseniz, uzun ömürlü pili olan bir cep telefonu tercih etmek sizin için isabetli bir seçim olur. Uzun ömürlü batarya ve hızlı şarj özelliği olan bir akıllı telefon sizi yarı yolda bırakmaz. Şarjım biter endişesi yaşamadan işlerinizi halledin, video izleyin veya oyun oynayın.

Büyük Depolama Alanı Zamanla Büyük Bir Arşive Dönüşür

Teknolojik cihazların genelinde en kritik parçalar arasında bellek yer alır. Bellek, rastgele erişimli bellek ve (RAM) kalıcı bellek şeklindedir. RAM, elektronik cihazlarda anlık gerçekleşen işlemleri kaydeder ve cihaz kapandığında işlemleri siler. RAM kapasitesi, telefonun hızını ve kullanım kolaylığını belirler.

İşletim sistemi, fotoğraf, video, müzik, oyun, uygulama ve diğer dosyaları telefon belleğinde saklamak mümkün. Fakat saklayabileceğiniz veri miktarı cihazın sahip olduğu depolama alanına göre değişiklik gösterir. 16GB, 32GB, 64GB gibi azami miktarda depolama alanı sunan telefon modelleri olduğu gibi 128GB, 256GB gibi büyük depolama alanı sunan telefon modelleri de vardır. Giriş seviyesi bir telefon düşünüyorsanız, 3-4 GB RAM ve 64 GB depolama kapasitesi olan bir model düşünebilirsiniz. Fakat telefonu yoğun kullanıyorsanız, minimum 3-4 GB RAM ve 64GB depolama kapasitesi olan bir telefon alın. Güncel telefonların çoğunda arttırılabilir hafıza özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde, mikro SD hafıza kartı kullanarak depolama alanını arttırabilirsiniz. Fakat hafıza kartlarında depolanan ve çalıştırılan uygulamaların daha yavaş olma eğiliminde olduğunu unutmayın.

En Sevdiğiniz Anları Telefonunuzla Ölümsüzleştirin

Markalar arasındaki rekabeti arttıran özelliklerden biri kamera teknolojisidir. Kaliteli fotoğraflar çekmek için megapiksel değeri, ISO seviyeleri, diyafram açıklığı ve otomatik odaklama hızı gibi faktörleri incelemek gerekir. Fotoğraf çekmek sizin için bir tutkuysa, çok fazla fotoğraf çekiyorsanız, düşük ışıkta bile iyi kareler elde etmek için f/2.0 veya daha düşük diyafram açıklığına sahip 12 veya 16 MP kameralı bir telefon seçin. Kamera kullanımınız ağır olmayacaksa 8-12 MP kameralı ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip bir telefon sizin için yeterli olacaktır.

Güçlü İşlemci Yüksek Performans

Akıllı telefonlarda çok sayıda işlemci kullanıyor. Dört çekirdekli, sekiz çekirdekli, Snapdragon, MediaTek vb. terimler kafanızı karıştırmasın. İşlemci seçiminde, en önemli özellik GigaHertz (GHz) değeri ile ifade edilen işlemci hızıdır. İşlemci hızı ne kadar yüksek olursa, telefon performansı o denli hızlı olur. Özellikle, çevrimiçi oyunlar oynamayı seviyorsanız veya fotoğraf/video düzenliyorsanız hızlı bir işlemci tercih etmelisiniz.

Ultra Canlı Görüntüleri Yanınızda Taşıyın

Telefon, monitör veya televizyon fark etmez. Ekran söz konusu olduğunda yüksek çözünürlük, yenileme hızı ve büyük ekran gerçeğe yakın görüntüler sunar. Akıllı telefonunuzun HD veya QHD ekranındaki ultra canlı görüntüleri cebinizde veya çantanızda taşıyın. 

Alışkanlıklar ve Cihaz Ekosistemine Uygun İşletim Sistemi

İşletim sistemi tercihi, kullanıcı alışkanlıkları ve cihaz ekosistemi ile ilgilidir. Uzun zaman android telefon kullanmış bir kullanıcının tercihi yine android telefondan yana olabilir. Benzer şekilde uzun zaman iPhone ve Apple marka cihazlar kullanmış biri cihazlar arasında kolay bağlantı kurmak ve kullanım alışkanlıkları gereği iOS tabanlı bir cihaz seçebilir.

Güvenilir ve Uygun Fiyatlı Olsun

İşlemci hızları, depolama alanı, kamera ve ekran özellikleri yükseldikçe fiyatlarda da artış görülür. Seçtiğiniz telefon hem güvenilir bir satıcıya ait olsun hem de uygun fiyatlı olsun diyorsanız adresiniz belli. Teknolojik cihazların genelinde olduğu gibi ürün özellikleri ve fiyat değişse de uygun fiyatın adresi değişmiyor. incehesap.com’u ziyaret edin, seçtiğiniz akıllı telefona en uygun fiyatlarla sahip olun.

Serap Kılıç

Yeni teknolojilerin başımızı döndürdüğü dijital çağın dinamiklerini takip etmek en büyük hobim. Merakımın mesleğimle kesiştiği incehesap.com'da yazılarımla karşınızdayım.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!