fcp
Gaming Gecesi Kampanyası 2024

Çin, kanatları 150 m'den uzun olan rüzgar türbinleri üretecek

Kemal Y. 04.03.2024 (Güncellenme: 31.05.2024) Takip et
Çin, kanatları 150 m'den uzun olan 30 MW'lık rüzgar türbinleri üretmeye hazırlanıyor
Çin, kanatları 150 m'den uzun olan rüzgar türbinleri üretecek

Çinli şirket Sany, 100 metreden uzun rüzgar türbini kanatlarını test etmek için bir test standı oluşturdu. Bu, dünyadaki ilk deneme kompleksi olacak ve kanatların titreşim dayanıklılığını iki eksen boyunca aynı anda test etmeyi sağlayacak. Üreticiye göre, bu, 30 MW gücündeki rüzgar türbinlerinin üretimine hazırlık için temel oluşturuyor. Bu tür 30 MW'lık türbinler, bir nükleer reaktörü Enerji Santralinde (AES) değiştirecek.

Çin'in Rüzgar Enerjisi Sektöründeki Yükselişi

Son yıllarda, Çinli rüzgar türbini üreticileri, Batılı şirketler için ulaşılamaz bir yüksekliğe ulaştı. Çin'de 16 ve 18 MW'lık türbinlerin seri üretimi başladı. Yakında 22 MW jeneratörlerin üretimine başlanacak ve bunlar için kanatların uzunluğu 150 metre olacak. Her durumda, 100 metreden uzun kanatlar en talep gören ürün haline geliyor, bu yüzden malzeme yorgunluğunu kontrol etmek gündemde.

Sany Yenilenebilir Enerji: Uzun Kanatlar İçin Yeni Testler

"Sany Yenilenebilir Enerji" şirketinden yapılan açıklamaya göre, bu, Çin'de 30 MW sınıfı rüzgar türbin kanatlarının çalışma özelliklerinin test edilmesi için gereken kapsamlı ilk yorgunluk testi olacak. Bu yılın başlarında, şirket 16 ve 18 MW'lık rüzgar jeneratörlerinin kurulumu için gerekli olan 131 metrelik kanatların seri üretimini duyurdu.

Batılı Üreticilerin Endişeleri

Batılı üreticiler, rüzgar türbinlerinin gücü yarışına temkinli yaklaşıyorlar. Altyapı ve tedarik zincirlerinin, giderek daha güçlü türbinlere geçiş için sürdürülebilir bir süreç oluşturmak için yetişmeyeceği endişeleri mevcut. Örneğin, devasa yapıları 300 metreye kadar yükseltmek için yüzer vinçlerin olmaması gibi. Ancak bu, Çinliler için bir engel değil. Yakın zamanda, sahil bölgelerinde 16 MW'lık rüzgar jeneratörlerini sadece 24 saatte kurmayı öğrendiler.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!