fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Cooler Master, çok renkli AI termal macunu tanıttı

Kemal Y. 22.05.2024 (Güncellenme: 15.06.2024) Takip et
Cooler Master, nanodiamond moleküler teknolojisine sahip çok renkli AI termal macununu tanıttı.
Cooler Master, çok renkli AI termal macunu tanıttı

Cooler Master, CryoFuze 5 adını verdiği yeni renkli termal macun serisini piyasaya sürdü. Şirket, bu yeni ürünü "AI termal macunu" olarak adlandırıyor ve "nanoelmas moleküler teknoloji" kullanarak stabil özellikler sağladığını iddia ediyor. Renkli termal macunu üretmek için, Cooler Master çinko oksit ve alüminyum tozu kullanıyor. Üreticinin iddiasına göre, bu termal macun sadece renkli değil, aynı zamanda etkili de - ısı iletkenlik katsayısı 14 W/m‧K.

Renkli Termal Macunun Özellikleri

Yeni termal macunun renk spektrumu muhtemelen sadece bir pazarlama hilesi olabilir, ancak PC montaj sürecini oldukça monoton hale getiren bu işlemde mod yapıcılar için kullanışlı olabilir. Bu, Cooler Master'ın renkli termal macunlarından ilki değil, çünkü şirket önceden CryoFuze Violet'i tanıttı.

Stabilite ve Performans

Yeni termal macunun kararlılığı çok daha önemlidir - Cooler Master, bu ürünün, bileşenlerinden maksimum verimliliği elde etmek isteyen overclocker'lar için mükemmel olduğunu iddia ediyor. CryoFuze 5, -50 °C ila 240 °C arasında çalışabilir ve ısı iletkenlik katsayısı 14 W/m‧K'dir.

AI Hype ve Gerçeklik

Cooler Master, yeni ürünün reklamına "AI" kısaltmasını ekleyerek yapay zeka çılgınlığından kaçınamadı, ancak termal macunun kendisinde yapay zeka ile ilgili hiçbir şey bulunmamaktadır. Muhtemelen Cooler Master, renkli yeni ürününü AI yongaları için, özellikle de Intel Falcon Shores veya Nvidia B100 ve B200 gibi güçlü çipler için tasarladığını ima etmektedir, ancak profesyonel segmentin bu tür bir termal macunla ilgilenmesi pek olası değildir. CryoFuze 5'in ısı transfer özellikleri de rakiplerinden çok da önde değildir.

Termal Macunların Karşılaştırılması

En gelişmiş modern termal macunların maksimum ısı iletkenlik katsayısı değeri 16 W/m‧K'nin üzerine çıkmaz. Sıvı metalin kullanılması ise tamamen farklı sonuçlar elde etmeyi sağlar - 73 W/m‧K ve hatta daha yükseğe. Sıvı metal, herhangi bir "normal" termal macundan çok daha etkilidir, ancak kullanımı, iletkenliği nedeniyle kısa devre riski taşır.

Sonuç olarak, termal macunlar, bilgisayar bileşenlerinin soğutulmasında önemli bir rol oynamaktadır ve bu alandaki teknolojik gelişmeler, performans ve kararlılık açısından sürekli olarak iyileştirilmektedir. Sizce renkli termal macunlar, PC montaj sürecine ne kadar katkıda bulunabilir?
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!