fcp

Corsair Void RGB Elite White Oyuncu Kulaklığı Karşınızda!

Serap K. 03.06.2022 (Güncellenme: 08.05.2024) Takip et
Bu yazımızda sizlere Corsair Void RGB Elite White modelini inceleyeceğiz.
Corsair Void RGB Elite White Oyuncu Kulaklığı Karşınızda!
Corsair Void RGB Elite USB Beyaz CA-9011204-EU 7.1 Surround Mikrofonlu Kablolu Gaming Kulaklık

Corsair Void RGB Elite USB Beyaz CA-9011204-EU 7.1 Surround Mikrofonlu Kablolu Gaming Kulaklık

0 TL

Bu yazımızda sizlere Corsair Void RGB Elite White modelini inceleyeceğiz. Öncelikle belirtmemiz lazım kulaklığımız bir önceki Void serilerine göre daha kaliteli sürücü ve mikrofona sahip.

Kutumuz Corsair'in kendine has sarı ve siyah renkleri ile göze çarpıyor. Kut içeriğimizde ise;

  • 1x USB Wireless Sürücü
  • 1x Mikrofon için Pop Filtre
  • 1x bir ucu USB diğer ucu ise USB TYPE-A girişlerine sahip kaliteli bir kablo ile gelmekte.

Beyaz renge sahip bu modelimizin yan kapaklarında parlak siyah bir plastik tercih edilmiş bu kapağın üzeri ise RGB aydınlatmalı Corsair logosuna sahip bu RGB’leri Corsair'in iCUE yazılımı üzerinden de kişiselleştirebilirsiniz. Parlak yüzey sayesinde ise RGB’lerin parlaklığı ve dışa verdiği görüntü oldukça hoş bir görüntüye sahip olmakta.

Corsair iCUE yazılımını bilgisayarınıza indirmek için bu linke tıklayınız.

Corsair iCUE yazılımı

Sürücüleri kafa bandına destekleyen bölgeler ise oldukça sağlam tamamen alüminyum metal bir kaplama ile gelmekte ve sürücülerin kabloları ise bu alüminyum muhafaza içerisinden kafa bandına gitmekte.

Yükseltme malzemesi ise dayanıklı ve esnek birbirine geçen iki farklı plastikten oluşmakta, siyah ve beyaz renklere sahip bu alan ise kulaklığa oldukça karizmatik bir hava katmakta. ayrıca bu bölge 10 adet yükseltme sağlayabiliyor, kademe başı yarım santim totalde 5 cm ve iki sürücüyü topladığınızda 10 cm’lik bir yükseltiye sahip. Böylelikle her kafa yapısına uygun olduğu gibi, kulaklığınızı kaldırdığınız ya da bir yerden bir yere götürdüğünüz zaman tekrar ayar yapmak istediğinizde üzerinde ki yükseltme numaralarından istediğiniz ayarı kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Kafa bandında bulunan yastık ise oldukça geniş, esnek ve yumuşak bir malzeme tercih edilmiş, hava alan bu yapı terlemeyi önleyici ve uzun süreli kullanım sonrası kafanızda ezilme ve çukur gibi sorunlar oluşturmuyor, saatlerce süren oyun keyfi sonunda bile hala kafamızda olmasına rağmen hiç bir ağrı da yapmıyor.

Hareket kabiliyeti konusunda ise sürücüler kendi etrafında 38 derecelik bir açıyla yukarı ve aşağı doğru hareket edebiliyorken, kafa bandını destekleyen alüminyum gövdeler ise 90 derecelik sağ ve sol açıyla dönebiliyor. En güzel tarafı ise diğer kulaklıklar gibi oyuna ara vermek istediğinizde ya da sıcak yaz günlerinde mutfağa gidip soğuk bir kola kapmak için bilgisayarınızın masasını terk ettiğinizde kulaklığı masada bırakmak yerine boynunuza geçirebiliyorsunuz, yan yatabilen esnek sürücüler sayesinde ise oldukça kullanışlı ve rahat bir kullanım elde ediyorsunuz.

Ayrıca önceki Corsair Void serilerine göre çok daha esnek bir yapıda olmasından ötürü kullanıcılara uzun süren oyun seansları tarafında eşsiz bir deneyim sunuyor.

Kutumuzun içeriğinde bir adet Wireless Usb Sürücü çıktığını belirtmiştik, bu sürücü düşük gecikme özelliği ve 2.4Ghz frekansına sahip, ayrıca bu Wireless alıcı 12 metreye kadar çekim kuvvetine sahip, yani evin neresinde olursanız arkadaşlarınızla teamspeak ve discord üzerinden sohbetinize devam edebilir, gelecek nerf ve buff ile ilgili yorumlarınızı herkese duyurabilirsiniz, teamspeak ve discord demişken, Corsair Void RGB Elite Wireless modelinin bu iki uygulama içinde sertifikalı ses sürücülerine sahip olduğunu da söylemeyi unutmayalım.

Kulaklık sertifikalı ses sürücülerine sahip

Önceki Void serisinde 7.4 watt’lık ve 1050 mAh'lık bir pil bulunuyordu. Bu seride ise 950 mAh'lık bir pile yer verilmiş. Bu şekilde RGB'ler açık, son ses, tüm bass ve diğer tüm tiz ayarlarıda yapılı bir halde 16 ila 17 saatlik bir kullanım elde edebiliyorsunuz. Eğer RGB ledini iCUE yazılımı üzerinden kapatırsanız bu durumda Corsair Void RGB Elite 20 ila 24 saat arasında bir kullanım ömrü sunuyor.

Hem Kablosuz Hem Kablolu Oyuncu Kulaklığı Deneyimi

Kulaklığımız en güzel tarafı ise kablosuz kullanım yanında kablolu kullanım imkanı da sunması, kutu içerisinde birlikte gelen 180 cm uzunluğuna sahip, bir ucu USB diğer ucu ise USB TYPE-A girişe sahip kablonun USB TYPE-A girişini kulaklığın sol alt tarafında bulunan girişe takarak, dilerseniz kablolu dilerseniz kablosuz kullanım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu USB TYPE-A girişi yanında bir adet bildirim ledi yer almakta bu led kablosuz kullanımda yanıp sönerken, kablolu kullanımda ise statik olarak sürekli yanmakta. Eğer uzun soluklu bir Raid ya da Dungeon için hazırlık yapıyorsanız bu bildirim ledine göz atmanızda fayda var çünkü şarjı azaldığı zaman bu led kırmızı renkte yanmakta. Ek olarak her seferinde bu lede bakmak zorunda mıyım diyenleriniz olacaktır merak etmeyin, Corsair'in yapay zekası bir kadın sesi ile şarjınız azalıyor şeklinde size sesli bir bildirim gönderecek :) (tabii bu bildirimler şimdilik sadece ingilizce destekliyor) bu yalnızca şarj için geçerli değil aynı zamanda mikrofon içinde geçerli. Dilerseniz bu özelliği yine iCUE yazılımı üzerinden devre dışı bırakabilirsiniz.

Kulaklığımızın sol tarafta ayrıca bir adet joystick yapıda ses açma ve kapama butonu yer alırken, sürücünün üst kısmında kulaklığınızı açıp kapatabileceğiniz ve hemen altında da bir adet mikrofonunuzu açıp kapatabileceğiniz bir buton yer almakta.

Corsair Void RGB Elite kulaklığımızda yine bir önceki seride olduğu gibi hava alan, esnek ve rahat bir kullanım deneyimi sunan antimikrobiyal bir kumaş yapı tercih edilmiş. Antimikrobiyal'ın ne olduğunu bilmeyen kullanıcılarımız için açıklamamız gerekirse, bakteri ve küfler gibi mikropların varlığını azaltmak için kullanılan özel bir maddedir. Hatırlarsınız pandemi sürecinde kullandığımız el dezenfektanları içerisinde yer alan bir maddedir ayrıca. Bu bağlamda Corsair'in kullanıcılarının sağlığını ne denli önemsediğini görebiliyoruz.

50 mm ve 32 mm'lik empedansa sahip sürücüler tercih edilmiş. 20 ila 30 bin ses frekans aralığına sahip sürücüler 110 db (desibel) ses şiddetine sahip. önceki seride 20 ila 20 bin ses frekansı ile 107 db ses şiddetine sahipti bu modelde ise gerçek anlamda bir iyileştirme ve artırılma gözlemliyoruz. İncehesap ofis ortamında yaptığımız ses testleri sonucunda ise 126 db bir ses şiddetine ulaşan kulaklığımız kağıt üzerinde verdiği değerlerin bile üzerine çıkarak ne kadar başarılı bir sürücülere sahip olduğunu bizlere gösterdi.

Müzik deneyimi konusunda ise bas ve tizleri sürücüden aldığı güçlü sürücüler ile benzersiz bir konuma getiriyor. Hatta kulaklığınızı masanın ya da standın üzerine bırakarak son seste sanki masanızın üzerinde harici bir hoparlör görevi görebiliyor.

Kulaklık standı demişken, dilerseniz en uygun fiyatlı kulaklık standlarımıza bu link üzerinden göz atabilirsiniz.

RGB'li kulaklık standı

Mikrofona gelecek olacak sabit ve katlanabilir yapıya sahip mikrofon tam ağzınıza gelecek şekilde konumlandırılmış iken dış tarafına ise dış sesleri engellemek için bir filtre yerleştirilmiş. Ayrıca kutu içerisinde gelen bir adet Pop Filtre de yer gelmekte dilerseniz bunu mikrofonun uç kısmınada takabilirsiniz. Diğer her alanda olduğu gibi Corsair mikrofonun uç tarafına bir adet bildirim ledi eklemiş, mikrofon kapalı durumda iken bu led kırmızı yanmakta. Mikrofonunuzu aşağıya doğru indirdiğiniz zaman ise bu led bildirimi kapanmakta. Mikrofon her ne kadar düz bir yapıda da olsa önceki seriye nazaran esneyebiliyor bu da dilerseniz ağzınıza yaklaştırabilirmenizi sağlıyor.

Ek bir özellik olarak mikrofon aşağı doğru indirilmişken yani açık pozisyonda iken, sol kapağın üzerinde bulunan mikrofon aç/kapa butonuna basarak mikrofon özelliğini kapatabiliyorsunuz, bunu ise mikrofon ucunda bulunan kırmızı led özelliği anlayabiliyorsunuz.

Süngerli yapıdan ötürü son seste iken dışarıya ses gideceği konusunda endişe duyan kullanıcılarımız ise lütfen endişe etmesinler Corsair bu konuda ciddi anlamda geliştirmeler sağlamış. Ayrıca deri yapıda kulaklıklar dışarıya sesi daha az iletirken terleme ve uzun süreli kullanımlarda kulağınızda bombe yapıyor ve rahatsızlık veriyor gibi şikayetler duyarken sünger yapıdaki kulaklıklar ise uzun süreli kullanımlarda hiç rahatsızlık vermemekteler. Oyuncu kulaklığı olduğunu içinde bizim ilk önceliğimiz tabii ki kullanım rahatlığıdır. Ayrıca oyunlarda müzik dinler gibi sürekli olarak bir ses akışı olmadığı için dışarıya hiç ses gitmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Uzun süreli VALORANT, PUBG, CS:GO oynayanlar için biçilmiş bir kaftan olan bu kulaklığımız sanal 7.1 surround ses sisteminede sahip. iCUE yazılımı ile bu özelliği aktif ve pasif hale getirebiliyorsunuz. çoğu kulaklıkta 7.1 surround özelliğini kapatarak stereo’ya geçmek daha iyi ses deneyimi sunsada Corsair burada çok bir optimizasyon ile daha iyi ses performans sunuyor.

Rahat, kaliteli ve kablosuz bir kulaklık arayan tüm oyuncularımız için önerebileceğimiz bu kulaklık ayrıca bilgisayar dışında PlayStation 4 (PS4) ile de uyumlu olarak gelmekte. Kutu içerisinde çıkan usb sürücüyü PS4'e bağlayarak aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Ayrıca icue yazılımı ile firmware güncellemelerini yapabilir, dilerseniz RGB renklerini kişiselleştirebilir ve de ses ila ekolayzır ayarlarını yapabilirsiniz.

Corsair Void RGB Elite White Oyuncu Kulaklığı modelini uygun fiyata almak için bu linke tıklayınız.

Serap Kılıç

Yeni teknolojilerin başımızı döndürdüğü dijital çağın dinamiklerini takip etmek en büyük hobim. Merakımın mesleğimle kesiştiği incehesap.com'da yazılarımla karşınızdayım.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Çerezler Hakkında Bilgi Siteyi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.