fcp

Crucial, LPCMM2 LPDDR5X formatının RAM modellerini satmaya başladı

Kemal Y. 09.05.2024 (Güncellenme: 01.06.2024) Takip et
Dizüstü bilgisayarlar için LPCMM2 LPDDR5X RAM'in 32 GB için 175 dolardan başlayan ilk satışı çok önemli
Crucial, LPCMM2 LPDDR5X formatının RAM modellerini satmaya başladı

Crucial, LPCAMM2 LPDDR5X bellek modüllerini satışa sunan ilk şirket oldu. Bu durum şaşırtıcı değil çünkü standart Micron tarafından geliştirilmiş ve Crucial'in ana şirketi konumunda. Bu modüller, geleneksel SO-DIMM çubuklarının avantajlarını ve enerji verimli lehimli LPDDR5X belleği bir araya getiriyor.

LPCAMM2: Yeni Bir Bellek Formatı

LPCAMM2'nin ortaya çıkmasıyla, dizüstü bilgisayar üreticileri geleneksel SO-DIMM bellek modülleri ile enerji verimli ancak anakarta lehimlenen LPDDR türü bellek arasında seçim yapmak zorunda kalmaktan kurtuldu.

Enerji ve Alan Verimliliği

Standart SO-DIMM modüllere kıyasla, LPCAMM2 belleği %58 daha enerji verimli ve %64 daha az kurulum alanı gerektiriyor. Ayrıca, LPCAMM2 modülleri LPDDR5X yongalarıyla 9600 MT/s'ye kadar hızları desteklerken, mevcut SO-DIMM DDR5 modüller 5600 MT/s hızında çalışıyor.

Yüksek Performans ve Kapasite

Crucial'in ilk LPCAMM2 LPDDR5X bellek modülleri için belirlediği 7500 MT/s hızı, SO-DIMM DDR5 belleğin sağlayabileceğinden %30 daha hızlı. Şirket, Micron'un 16 gigabitlik LPDDR5X yongaları üzerine kurulu 32GB ve 64GB kapasiteli modüller sunuyor. Bu bellek modülleri için çalışma voltajı 1,05 V olarak belirtiliyor.

Fiyatlandırma ve Erişilebilirlik

32GB'lık LPCAMM2 LPDDR5X modülü 175$'a, 64GB'lık modül ise 330$'a satılıyor. Yeni ürünler zaten üreticinin resmi web sitesinden sipariş edilebilir durumda ve teslimatlar iki hafta içinde yapılacağı belirtiliyor.

Lenovo ThinkPad P1 ile İlk Kullanım

Yeni LPCAMM2 LPDDR5X formatındaki bellek, Lenovo ThinkPad P1 adlı yeni dizüstü bilgisayarda kullanılıyor. Bu, Crucial'in yeni bellek modüllerinin hızlı bir şekilde pazarda yer edindiğinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Yeni bellek teknolojileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!