fcp

Olur mu demeyin oldu! Pixel 8 Pro artık ateş ölçüyor

Kemal Y. 25.01.2024 (Güncellenme: 21.05.2024) Takip et
Google'ın Pixel 8 Pro'yu kullanarak insanların ateşini ölçmesine olanak sağlayan bir teknoloji yayınladığı açıklandı. İşte detaylar!
Olur mu demeyin oldu! Pixel 8 Pro artık ateş ölçüyor

Pixel 8 Pro'nun sahip olduğu sıcaklık sensörü, Google'ın dikkat çekmek amacıyla kullanıldığı bir reklam taktiği gibi görünüyordu. Google, bu sensörün yalnızca nesnelerin sıcaklığını ölçmek için kullanılabileceğini, FDA'nın gerekli izinlerinin olmadığını belirterek insanların vücut sıcaklığını ölçmek için kullanılamayacağını açıklamıştı. Ancak şimdi Google, Pixel 8 Pro'nun Thermometer uygulaması aracılığıyla insan vücut sıcaklığını ölçebileceğini iddia etti.

MFDA Onaylı: Pixel 8 Pro'nun Tıbbi Seviye Özelliği

Google, bu özelliği "tıbbi seviyede bir fonksiyon" olarak adlandırdı ve FDA'nın onayını almış olabileceğini belirtti. Pixel 8 Pro kullanıcıları, telefonlarını kullanarak alınlarından tarama yaparak vücut sıcaklıklarını ölçebilirler. Ölçümlerin sonuçları, kullanıcıların Fitbit profillerinde saklanabilir ve kendi sağlıkları ve iyi hissetme durumlarını "daha derinlemesine anlamak" için kullanılabilir.

Kullanıcılar Ne Diyor?

Android Authority web sitesinde yapılan bir ankete göre, Pixel 8 Pro kullanıcılarının bu özelliği vücut sıcaklıklarını ölçmek için pek sık kullanmadığı ortaya çıktı. Site okuyucularının çoğu, bunu birkaç kez denediklerini, ardından unuttuklarını bildirdi. Android Authority'nin önceki testlerine göre, Pixel 8 Pro'nun sıcaklık sensörü endüstri termometresi ile test edildiğinde, ölçümlerinin büyük ölçüde dalgalı ve çoğu zaman yanıltıcı olduğu ortaya çıktı.

Android Authority, Pixel 8 Pro'nun ölçümlerinin doğruluğunu tekrar kontrol etmeyi planlıyor ve eğer sensör gerçekten insan vücut sıcaklığını doğru bir şekilde ölçüyorsa, insanların bu özelliği daha sık kullanmaya başlayacağını düşünüyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!