fcp
İncehesap'ta Karne Kampanyası Başladı

Huawei 5G bileşenlerini tamamen yerli ve milli yaptı

Kemal Y. 11.12.2023 (Güncellenme: 10.06.2024) Takip et
Huawei, 5G ağları için yabancı akıllı telefon bileşenlerini başarıyla Çinli bileşenlerle değiştirdi
Huawei 5G bileşenlerini tamamen yerli ve milli yaptı

Amerikan makamlarının Huawei'nin 7 nm HiSilicon işlemcilerini sıkıntıya sokan yasağına rağmen, TechInsights uzmanlarının sonbaharda yaptığı açıklamalar, Huawei'nin bu sınırlamalara rağmen yeni nesil işlemcileri elde etme yeteneğini ortaya koydu. Bu durum, ABD'nin yeni kısıtlamalar önermesine yol açtı.

5G Sinyal Gücü: Huawei'nin Çin Menşeli Çözümleri

Bloomberg'in TechInsights'in araştırma sonuçlarına dayanarak verdiği bilgilere göre, Huawei'nin en yeni akıllı telefon modellerinde, genellikle Amerikan Skyworks Solutions ve Qorvo tarafından sağlanan yerine, Çin menşeli Maxscend Microelectronics ve OnMicro Electronics tarafından üretilen radyo frekanslı bileşenler ve sinyal güçlendiricileri kullanılıyor. Kanadalı araştırmacılara göre, bu bileşenlerin mimarisi "Çin endüstrisi için adapte edilmiş" durumda, bu da geliştiricilerin Huawei ile işbirliği yaptığı anlamına geliyor.

Çinli Çip Üreticilerinin Yükselişi ve 5G Altyapısı

TechInsights uzmanlarına göre, 2016 yılına göre Çinli çip üreticileri, 5G iletişim ağları altyapısı için bileşenlerini geliştirme konusunda önemli ilerlemeler kaydetmiş durumda. Hem paketleme teknolojileri hem de pasif elementlerin üretimi açısından, Huawei, akıllı telefon üreticisi kimliğiyle batılı rakiplerini tam olarak yakalamasa da önemli bir mesafe kat etmiş durumda.

Genel olarak, Huawei'nin 5G teknolojisindeki bu başarıları, sıkıntılı bir dönemde bile Çinli teknoloji devinin küresel arenada nasıl rekabetçi bir konum elde ettiğini gösteriyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!