fcp

Huawei'nin kurucusunun kızı Nisan ayında CEO olmaya hazırlanıyor

Kemal Y. 09.02.2023 (Güncellenme: 20.10.2024) Takip et
Google Play Store’u olmayan ve halen çok ciddi satışlara imza atan Çin’in devlete yakın teknoloji markası Huawei’de babadan kıza şirket devri yapılıyor. Huawei’nin kurucusu, öz kızını yönetim kurulu başkanı yapmayı planlıyor.
Huawei'nin kurucusunun kızı Nisan ayında CEO olmaya hazırlanıyor

1988 yılında kurulan ve kurulduğu günden beri Ren Zhengfei tarafından yönetilen Huawei markasında dengeleri değiştirecek bir değişiklik olacak. Geçen yılın Nisan ayının başlarında, Çinli Huawei Technologies şirketinin yönetimi, kurucunun kızı Meng Wanzhou'yu yedek başkan yapmıştı. Şimdi ise dengeleri değiştirecek bir adım atılıyor ve Huawei’nin kurucusunun kızının yönetim kurulu başkanı olacağı iddia ediliyor. Kanada'da hapis cezası olan Wanzhou sonunda Çin’e dönebildi. Şimdi ise bu yıl 1 Nisan'da yönetim kurulumu başkanı olmaya hazırlanıyor. Babasının koltuğuna oturacak olan Wanzhou için geri sayım başladı diyebiliriz.

Reuters tarafından paylaşılan habere göre bu Çarşamba günü Shanghai Security News tarafından konu ile alakalı bilgi paylaşımı yapıldı. Huawei Technologies'in organizasyon yapısı, yönetim kurulu başkanının altı ayda bir değiştiğini ima eden haberde, Huawei kurucusu Ren Zhengfei'nin tekrar aynı koltuğa gelmesi gerektiği dile getiriliyor. Huawei Technologies hiyerarşisinde bir aile yapısı var. Yönetim kurulunda da genelde aynı soydan kişiler var. Çin geleneklerini şirket yapısında yaşayan Huawei’de çok kısa zamanda kadın bir yönetici rüzgarı esecek diyebiliriz.

ABD bizzat gözaltı talebi geçti

2018'de Meng Wanzhou, ABD kolluk kuvvetlerinin talebi üzerine Kanada'da gözaltına alındı. Huawei Technologies'in CFO'su olarak, İran'a belirli ekipmanların tedarikini yasaklayan ABD yaptırımlarını atlatmakla suçlandı. Çin devleti için büyük önem taşıyan Huawei’nin sahibinin kızı, sonraki üç yılını Kanada'da ev hapsinde geçirdi ve soruşturmayla ilgili anlaşma yapıldıktan sonra ancak Eylül 2021'de ev hapsi kaldırıldı. Ev hapsinden sonra soluğu Çin’de alan Wanzhou tekrar CFO veya CEO koltuğuna oturacak iddiaları varken, Çin kaynakları artık yönetim kurulu başkanı olacağını söylüyor.

Son olarak Huawei markasının Çin’de bir imparatorluk olarak görüldüğünü söylemek istiyor. Google kayıtlarında dahi Meng Wanzhou Huawei Prensesi olarak görünüyor. Huawei'nin yönetim kurulu başkan yardımcısı ve finans direktörü olarak anılan prenses sizce yeni Huawei CEO’su olacak mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!