Sosyal Media
sengul

Kişisel Verileri Koruma Kurumu WhatsApp İle İlgili Açıklamada Bulundu

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), yeni bir açıklama paylaşarak yarın gerçekleştirilecek olan toplantıda WhatsApp Gizlilik İlkesi değişikliğinin gündeme getirileceğini duyurdu.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, Gizlilik Sözleşmesini güncelleyeceğini ve yeni sözleşmeyi kabul etmeyenlerin uygulamayı 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren kullanamayacağını açıklamasısın ardından şirkete tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Bugün ise bir tepki de Kişisel Verileri Koruma Kurulu’ndan geldi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun 12 Ocak tarihli toplantısının ana konusu WhatsApp Gizlilik sözleşmesi olacağı açıklandı. Kuruldan çıkacak değerlendirmelerin toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.


Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi İle İlgili Resmi Açıklaması

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

 



Yorum yap

*