fcp

Microsoft, Snapdragon X Elite işlemcili Surface Notebook tanıttı

Kemal Y. 22.05.2024 (Güncellenme: 27.07.2024) Takip et
Microsoft, Snapdragon X Elite Arm işlemciyle desteklenen, 22 saate kadar pil ömrüne sahip Surface Dizüstü Bilgisayarını tanıttı
Microsoft, Snapdragon X Elite işlemcili Surface Notebook tanıttı

Microsoft'un Build 2024 konferansı sırasında, şirket Arm işlemciye sahip yeni bir Surface Laptop modelini tanıttı. Bu yeni cihazın ön siparişleri bugün başlayacak ve 18 Haziran'da cihazın teslimatları başlayacak. Mart ayında üretici Intel Core Ultra işlemcilere dayalı Surface Laptop 6'yı piyasaya sürmüştü. Yeni Arm-tabanlı Surface Laptop, bir alternatif versiyon olarak kabul edilebilir.

Yenilikçi Özellikler ve Performans

Yeni Surface Laptop, 13,8 ve 15 inçlik dokunmatik ekranlı versiyonlarla sunulacak. Şirket, cihazın tüm Surface ürünleri arasında en parlak ekranı (600 nit) kullandığını belirtiyor. Ayrıca HDR desteği ve görüntü kalitesini iyileştiren Dolby Vision IQ teknolojisine sahip.

Yüksek Performans ve Uzun Batarya Ömrü

Microsoft'a göre yeni Surface Laptop, önceki nesil (Surface Laptop 5) bilgisayara göre %80 daha performanslı ve "videoları oynatma modunda 22 saate kadar pil ömrü" sağlıyor. Şirket, 15 inçlik modelin tarayıcıda gezinme modunda 15 saatlik pil ömrü sunacağını belirtiyor.

Geniş Depolama ve Çoklu Ekran Desteği

Yeni Surface Laptop, 16 veya 32 GB RAM ve 256 GB, 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri sunacak. Cihaz, geri bildirimli bir dokunmatik yüzeye sahip olacak ve 4K çözünürlük desteği olan üç monitör bağlanmasına izin verecek. Tüm bu monitörler, kendi ekranıyla birlikte aynı anda çalışabilecek.

Copilot Plus PC Kategorisi ve Yeni İşlevler

Microsoft, Arm-tabanlı Surface Laptop'u yeni bir kategori olan Copilot Plus PC'ler arasına dahil ediyor. Bu kategori, belirli özelliklere sahip bilgisayarları içerir. Örneğin, bu PC'ler en az 16 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunmalı ve güçlü bir nöral işlem birimine (NPU) sahip olmalıdır. Microsoft'a göre, Copilot Plus PC'ler Windows işletim sisteminin yeni AI işlevlerini daha erken alacaklar.

Adobe Uygulamalarının Desteklenmesi ve Fiyatlandırma

Microsoft ayrıca, Arm-tabanlı Surface Laptop için Adobe uygulamalarının yerel sürümlerinin yayınlandığını duyurdu. Bu uygulamalar bugünden itibaren kullanılabilirken, Illustrator ve Premiere Pro'nun Haziran ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor. 13,8 inçlik Surface Laptop'un fiyatı 999 $'dan başlayacakken, 15 inçlik modelin fiyatı 1199 $'dan başlayacak.

Microsoft'un Arm-tabanlı Surface Laptop'u hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu yeni özellikler sizi etkiliyor mu? Yorumlarınızı paylaşın!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!