fcp

Aman dikkat! Milyonlarca Gmail hesabı siliniyor

Kemal Y. 09.11.2023 (Güncellenme: 23.05.2024) Takip et
Google, Aralık ayında milyonlarca terkedilmiş Gmail hesabını silecek
Aman dikkat! Milyonlarca Gmail hesabı siliniyor

Aralık ayında Google, uzun bir süre boyunca kullanılmayan Gmail hesaplarını silmeye başlayacak. Bu hesapların sahiplerini önceden bilgilendirecek ve silinmeyi önlemek için bazı basit adımlar atılması gerekecek.

Uyarı ve Silme Süreci

Google, bu yeni politikayı yaklaşık altı ay önce duyurdu ve en erken Aralık ayında aktif bir adıma geçeceğini belirtti. Bu önlem, Google'ın hizmetlerini aktif olarak kullananları etkilemeyecek. Gmail, Dokümanlar, Takvim veya Fotoğraflar gibi Google hizmetlerini aktif olarak kullanan hesaplar etkilenmeyecek. Silinecek hesaplar, en az iki yıldır kullanılmayan veya giriş yapılmayan hesaplar olacak ve bu hesaplarla ilişkilendirilen tüm veriler de silinecektir. Google yetkilileri, "Hesabın silinmeden önce, hesabın e-posta adresine ve yedek e-posta adresine (varsa) birkaç ay boyunca bildirimler göndeririz" dedi.

Güvenlik İçin Bir Adım

Şirket, bu adımı güvenlik nedeniyle atmaya karar verdi. Eski ve kullanılmayan hesaplar, daha sık olarak dolandırıcılığa maruz kalmaktadır. Google yetkilileri, "Hesap uzun bir süre boyunca kullanılmadıysa, büyük olasılıkla tehlikeye girecektir. Unutulmuş veya gözetimsiz bırakılan hesapların içinde genellikle eski veya tekrar kullanılan parolalar bulunur, bu da tehlikede olabileceği anlamına gelir" açıklamasında bulundu.

Google'ın kendi değerlendirmelerine göre, terk edilmiş hesapların en az on kat daha az iki faktörlü kimlik doğrulamaya sahip olduğu söyleniyor. Bu seçenek, kötü niyetli kişilerin başka birinin hesabına erişimini zorlaştırır ve Google, bu önlemi sürekli olarak güvenlik önerilerinde vurguluyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!