fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Çinli Moore Threads, MTT S30 ofis ekran kartını tanıttı

Kemal Y. 21.02.2024 (Güncellenme: 13.06.2024) Takip et
Moore Threads'un yeni başlangıç seviyesi grafik kartı MTT S30, ofis bilgisayarları için enerji verimliliği ve temel grafik performansı sunarak dikkat çekiyor.
Çinli Moore Threads, MTT S30 ofis ekran kartını tanıttı

Çinli şirket Moore Threads, yeni bir başlangıç seviyesi grafik kartı olan MTT S30'u tanıttı. Önceki olarak piyasaya sürülen MTT S80 ve MTT S70 gibi varsayımsal oyun modelleri ile MTT S50 modeliyle çalışma istasyonları için, yenilik ofis bilgisayarları için bir çözüm sunuyor.

MTT S30'un Özellikleri

MTT S30'un grafik işlemcisi içinde 1024 adet MUSA çekirdeği bulunmaktadır, bu MTT S80'deki grafik çekirdeklerinin sadece 1/5'ine denk gelmektedir. Kartın daha alt seviyesindeki çipi 1.3 GHz hızında çalışıyor. Üreticiye göre kart, FP32 işlemlerinde 2.6 Tflops performans sağlıyor. Kart, 128-bit bellek veriyolu desteğiyle birlikte 4 GB belleğe sahiptir. MTT S30'da AV1 kodlayıcı bulunmaktadır.

Enerji Verimliliği ve Bağlantılar

Yeni kartın enerji tüketimi sadece 40 watt'tır. Kart, VGA ve HDMI video bağlantı noktalarıyla donatılmıştır. HDMI çıkışı, 4K çözünürlüğe kadar görüntü çıkışını destekler. MTT S30'un çalışması için sekiz PCIe hattı kullanmaktadır.

Yazılım ve Destek

Kartın özellikleri arasında Android uygulamalarının OpenGL ES grafik API'si aracılığıyla desteklenmesi bulunmaktadır. Ayrıca, kart Vulkan API'sını da desteklerken, herhangi bir DirectX sürümü desteği bulunmamaktadır. Ancak, bu durumun grafik sürücüsünün yakın gelecekteki güncellemelerinden birinde düzeltilmesi planlanmaktadır.

Bu yeni başlangıç seviyesi grafik kartı, ofis bilgisayarları için uygun bir çözüm sunarken, enerji verimliliği ve temel grafik performansıyla dikkat çekmektedir. Moore Threads'un ürün yelpazesine eklenen MTT S30, uygun fiyatlı bir seçenek arayan kullanıcılar için cazip olabilir.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!