fcp
Hesaplı Temmuz 2025

Mozilla Firefox kullananlara müjde: Sahte incelemeler tarihe karışıyor

Kemal Y. 11.10.2023 (Güncellenme: 22.10.2024) Takip et
Mozilla sahte incelemelere karşı savaş ilan etti. Firefox'a İnternet'teki ürün derecelendirmelerindeki manipülasyonları tanıması öğretilecek.
Mozilla Firefox kullananlara müjde: Sahte incelemeler tarihe karışıyor

Firefox tarayıcısının geliştiricisi olan Mozilla, internet üzerindeki sahte yorumlarla savaşmayı planlıyor. Şirket, ürün ve hizmetlere yapılan sahte yorumları tespit edebilen bir özellik duyurdu. Bu aracın temelinde, Mozilla'nın bu yılın Mayıs ayında satın aldığı Fakespot adlı start-up'ın teknolojisi bulunmaktadır. Bu yeni özellik, Amazon ve Yelp gibi platformlarda puanlarla oynamayı, özellikle yapay zeka kullanarak sahte yorumlar oluşturanları zorlaştırmayı vaat ediyor. Bu işlevin 21 Kasım'da kullanıma sunulması bekleniyor.

Mozilla'nın Fakespot Yatırımı

Fakespot'u satın alarak Mozilla, teknolojik ekosistemine önemli bir katkıda bulunmuştur. Fakespot, sahte yorumlara ve internet üzerindeki manipülasyonlara karşı güvenilir bir araç olarak kendini kanıtlamıştır. Bu start-up, Amazon, Yelp, TripAdvisor, Walmart ve eBay gibi platformlarda yorumları analiz eden bir web hizmeti ve tarayıcı uzantısı sunar. Bunun için "A"dan "F"ye kadar bir değerlendirme ölçeği kullanır.

Review Checker Özelliği

Bir kaynağa göre, sahte incelemeleri tespit etme özelliği "Review Checker" adını alacak ve Firefox tarayıcısının 120. sürümüne entegre edilecektir. Bu özellik, masaüstü ve Android kullanıcıları için 21 Kasım'da kullanıma sunulacaktır. Bu yenilik, sahte yorum oluşturma amacıyla yapay zeka kullanmayı planlayan herkes için bir tehdit oluşturuyor. Özellikle ChatGPT gibi generatif yapay zeka teknolojileri için bu durum oldukça önemlidir.

Fakespot'un Kurucusundan Açıklamalar

Fakespot'un kurucusu Saoud Khalifah, online alışverişlerde tüketicinin ürünü fiziksel olarak inceleyemediğinde yorumların kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Mozilla Ürün Direktörü Steve Teixeira, Fakespot'ta kullanılan yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarının, sahte veya yanıltıcı yorumları tespit etmede yüksek bir doğrulukla çalıştığını ekledi.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!