fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Nvidia'nın AI hızlandırıcıları yıllık olarak güncelleyecek!

Kemal Y. 23.05.2024 (Güncellenme: 16.06.2024) Takip et
Huang, Nvidia'nın AI hızlandırıcılarının mimarisini yıllık olarak güncelleyeceğini doğruladı.
Nvidia'nın AI hızlandırıcıları yıllık olarak güncelleyecek!

Nvidia'nın hesaplama hızlandırıcıları segmentinde her yıl yeni bir mimari yayınlama kararı başlı başına bir haber olmasa da, şirketin kurucusunun bu yeni rotaya bağlılığı kendine ayrı bir yer ediniyor. Bu hafta, şirketin kurucusu, Blackwell'in halefi bir yıl içinde ortaya çıkacak dedi.

Yeniliklerin Zamanlaması

The Verge'ün açıkladığına göre, Nvidia şimdiye kadar her iki yılda bir yeni bir hesaplama mimarisi çıkarıyordu. Ampere 2020'de piyasaya sürüldüğünde, Hopper ancak 2022'de onun yerini aldı ve Blackwell'in piyasaya sürülmesi 2024'ün sonlarına doğru olacak. Nvidia'nın rapor sunumunda, Blackwell mimarisi ile çiplerin gerçek dünyada zaten bir süredir üretimde olduğu ancak sevkiyat aşamasına bu çeyrekte geçileceği, üçüncü çeyrekte artışın devam edeceği ve müşterilerin ilgili hızlandırıcıları ancak bu yılın dördüncü çeyreğinde alacakları belirtildi.

Gelecek Yıllar İçin Planlar

Şirketin CEO'su Jensen Huang, "Blackwell'in uygulamaya alınmasıyla bu yıl daha yüksek gelir elde edeceğiz," dedi. Üçüncü parti analistler zaten Nvidia'nın gelecek yıl Rubin hesaplama mimarisini tanıtacağını tahmin etmişlerdi. Ancak son çeyrek rapor sunumunda, şirketin başkanı, "Blackwell'den sonra başka bir çip olacak. Bir yıllık bir hızda ilerliyoruz," açıklamasını yaptı.

Donanım Uyumluğu ve Gelecek Beklentiler

Nvidia'nın CEO'suna göre, Blackwell tabanlı çözümler, hem elektriksel hem de mekanik olarak Hopper sistemlerine uyumludur. Bu, yeni donanım altyapısına geçişi kolaylaştırır. Özellikle, H100 ile başlayarak bu çeyrekte teslim edilmeye başlanacak H200'lere ve daha sonra gelecek olan Blackwell (B100) cihazlarına geçiş yapılabilir. Mevcut yazılım, yeni Blackwell hızlandırıcılarda daha etkin bir şekilde çalışacaktır.

Pazar Beklentileri ve Yatırımcı Endişeleri

Nvidia'nın CEO'su, Blackwell teslimatlarının başlaması öncesinde Hopper nesli hızlandırıcılara olan talebin düşeceği endişelerini ortadan kaldırdı. Yönetim, H200 ve ardından Blackwell'e geçiş yapılırken bir sonraki yılın bir dönemine kadar talebin arzı geride kalacağını düşünüyor. Şu anda Hopper mimarisi, Nvidia'nın hesaplama hızlandırıcıları segmentinde gelir artışının ana kısmını sağlıyor. Şirket yönetimine göre, Hopper'a olan talep şu anda artmaya devam ediyor.

Bu yeni gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!