fcp
İncehesap'ta Karne Kampanyası Başladı

OpenAI'den müjde! Çocuklara özel bir departman oluşturuluyor

Kemal Y. 30.01.2024 (Güncellenme: 13.06.2024) Takip et
OpenAI, AI sohbet robotlarının çevrimiçi mağazasında bir çocuk departmanı oluşturacak
OpenAI'den müjde! Çocuklara özel bir departman oluşturuluyor

OpenAI, ChatGPT tabanlı yapay zeka sohbet botlarının internet mağazasında çocuklar için bir bölüm açacak. Common Sense Media adlı kuruluşla işbirliği yaparak, yapay zeka kullanımının genç nesil tarafından kullanımındaki riskleri en aza indirmeyi hedefliyor.

Rehberlik ve Eğitim Materyalleri

İki şirketin ortak planları, gençler, ebeveynler ve öğretmenlere yönelik rehberlik ve eğitim materyalleri geliştirmeyi içeriyor. Common Sense Media'nın derecelendirmelerine dayanarak, OpenAI'in çevrimiçi mağazasında aile versiyonları GPT koleksiyonunu kuratlamak, çocuk kitlesi için uygun ürünleri seçmeyi önemli kılacak.

Aile Odaklı Gelişmiş GPT Sürümleri

Common Sense Media ve OpenAI işbirliği ile, aile odaklı GPT sürümlerinin koleksiyonunu düzenlemek, çocukların ve gençlerin yapay zeka ile etkileşimini daha güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Common Sense Media'nın rehberliği ve OpenAI'in teknolojik bilgisi, bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynayacaktır.

Common Sense Media ve OpenAI'den Ortak Mesaj

Common Sense Media'nın Kurucusu ve CEO'su James Steyer, "Common Sense Media ve OpenAI olarak, yapay zekanın tüm gençleri ve aileleri olumlu bir şekilde etkilemesi için çalışacağız. Rehberlik ve materyallerimiz, aileleri ve öğretmenleri ChatGPT'nin güvenli ve sorumlu bir şekilde nasıl kullanılacağı konusunda eğitmeyi hedefleyecektir, böylece hep birlikte bu yeni teknolojinin istenmeyen sonuçlardan kaçınabiliriz" dedi.

İnovasyon ve Eğitimde Yenilik

Bu inisiyatif, Common Sense Media Çocuk ve Aile Zirvesi kapsamında duyuruldu. OpenAI CEO'su Sam Altman, çocukları eğitmede yapay zekanın olumlu etkisine duyduğu güveni ifade etti ve bu tür teknolojilerin eğitim süreçlerine entegre edilmesinin önemini vurguladı.

Yapay Zeka ve Eğitimde Gelecek

Altman, "İnsanlar, araçlarının kullanıcılarıdır ve onları dünyaya getiren araçları kullanmayı öğretmek en iyisidir. İnsanları bu araçları kullanmamalarını öğretmemek bir hatadır" dedi. Ayrıca, yapay zeka sayesinde gelecekteki lise öğrencilerinin soyut düşünme gerektiren alanlarda öncüler olabileceğini vurgulayarak, teknolojinin sağladığı fırsatların doğru bir şekilde kullanılmasının önemini belirtti.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!