fcp

OpenAI, uzun zamandır beklenen GPT Mağazasını açtı

Kemal Y. 11.01.2024 (Güncellenme: 31.05.2024) Takip et
OpenAI, geliştiricilerin kendi sohbet robotlarını barındırabilecekleri GPT Mağazasını açtı
OpenAI, uzun zamandır beklenen GPT Mağazasını açtı

Dün OpenAI şirketi, ChatGPT kullanıcıları tarafından geliştirilen sohbet botlarının yer aldığı bir mağazayı başlattı. Bloomberg'in belirttiğine göre, kullanıcılar toplamda 3 milyon bireyselleştirilmiş sohbet botu oluşturmayı başardılar, ancak lansman anında mağazada ne kadarının sunulduğu tam olarak belirsiz. Zamanla, sohbet botu geliştiricileri bu platformda uygulamalarını satışa çıkararak gelir elde edebilecekler.

GPT Store: Kullanıcı Dostu Sohbet Botu Platformu

Söz konusu sohbet botlarını oluşturmak için programlama becerilerine ihtiyaç duyulmaması, geliştiricilerin aktif olarak bu platformu kullanmasını sağlayacak. GPT Store adını taşıyan bu platform, gelişmiş bir kategorizasyon sistemine ve ihtiyaç duyulan işlevselliğe sahip sohbet botlarını bulma sistemine sahiptir. Halk tarafından oluşturulan örnekler arasında çocuklara matematik öğreten veya renkli kokteyllerin tariflerini içeren sohbet botları bulunabilir.

Yeni Kurumsal Tarife: ChatGPT İnfrastrüktürü

Bu hafta içinde ChatGPT kullanıcılarına, aylık kişi başı 25 dolar abonelik ücreti gerektiren yeni bir kurumsal müşteri tarifi sunuldu. Bu ücret karşılığında, yapay zeka sistemleri geliştiren küçük şirketler, OpenAI'in altyapısını ve dil modellerini kullanabilecekler. Kurumsal müşteriler için bu tarife planı, OpenAI tarafından geçen yılın ağustos ayında ilk kez sunulmuştu.

GPT Store'da Kazanç İmkanı

Şu an için ChatGPT kullanıcılarının özel sohbet botlarından kazanç elde etme imkanı bulunmasa da, Bloomberg'e göre bu seçenek Mart ayının sonuna kadar sunulacak. ABD'deki GPT Store'da sohbet botu geliştirenler, çalışmalarının popülerliğine göre ödeme alacaklar. OpenAI başlangıçta bu uygulama mağazasını kasım ayının sonunda başlatmayı planlamıştı, ancak genel müdür Sam Altman'ın istifası ve geri dönüşü bu planın zamanında uygulanmasını engelledi. Yeni sohbet botları, mağaza içinde her hafta tanıtılacak.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!