fcp

Pure Storage, 150 TB kapasiteli SSD modüllerini tanıttı

Kemal Y. 11.05.2024 (Güncellenme: 02.06.2024) Takip et
SSD
Pure Storage, yeni nesil DFM (Direct Flash Module) depolama birimlerinden olan 150 TB kapasiteli SSD ürünlerini tanıttı.
Pure Storage, 150 TB kapasiteli SSD modüllerini tanıttı

Kaynaklara göre, All-Flash depolama sistemlerinde uzmanlaşmış olan Pure Storage şirketi, Tom's Hardware'dan alınan bilgilere göre, yeni nesil özel DFM (Direct Flash Module) depolama birimlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Özellikle, 150 TB kapasiteli bir ürün örneği sergilendi.

DFM Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

DFM, sadece Pure Storage sistemleriyle uyumlu olan özel bir SSD türüdür. Özellikle Pure Storage FlashArray ve FlashBlade dizilerinde kullanılabilirler. Şirketin kendi depolama sistemleriyle derin entegrasyonu, bağımsız SSD tedarikçileriyle ilgili sorunların azaltılmasına ve enerji verimliliğinin artırılmasına yardımcı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, DFM'de depolama seviyesinde DRAM bağımlılığı bulunmamaktadır. Benzer bir yaklaşımı, IBM de FlashCore Modülleri (FCM) ile benimsemektedir.

DFM Ürünlerinin Piyasaya Sunulması

Geçen yıl haziran ayında Pure Storage, 75 TB kapasiteli DFM ürünlerini duyurmuştu. Şimdi ise şirketin bu cihazları sevkiyatına başladığı bildiriliyor. Bununla birlikte, iki kat daha büyük kapasiteli çözümlerin piyasaya sürülmesi için belirli bir tarih henüz net değil. Pure Storage'ın gelecek planları arasında 300 TB kapasiteli DFM modüllerinin geliştirilmesi de bulunmaktadır; bu tür depolama birimlerinin en geç 2026 yılına kadar piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Pure Storage'ın DFM Ürünlerine Olan Talebi

Pure Storage Genel Müdürü Bill Cerreta, DFM çözümlerinin müşteriler arasında büyük talep gördüğünü belirtiyor. 2017'den bu yana yaklaşık 800.000 cihazın satıldığı iddia ediliyor. Geleneksel SSD'lerle karşılaştırıldığında, bu ürünlerin arızaların iki kat azalmasını sağladığı söyleniyor. Ayrıca, müşterilerin "belirgin enerji tüketimi ve aşınma azalması, dizi düzeyinde daha yüksek performans ve gecikme kontrolünde daha iyi bir kontrol" elde ettikleri ifade ediliyor.

Pure Storage'ın yeni nesil DFM ürünleriyle ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz? Bu yeni teknoloji trendi hakkında ne düşündüğünüzü duymak bizi mutlu eder!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!