fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Adobe, Lightroom'a Üretken Nesne Kaldırma Özelliğini Ekliyor

Kemal Y. 22.05.2024 (Güncellenme: 14.06.2024) Takip et
Adobe'nin Lightroom için tanıttığı "Generative Remove" özelliği, yapay zeka modeli Firefly sayesinde efsaneler yaratıyor. İşte detaylar..
Adobe, Lightroom'a Üretken Nesne Kaldırma Özelliğini Ekliyor

Adobe, grafik düzenleyicisi Lightroom için "Generative Remove" (Jeneratif Kaldırma) özelliğini tanıttı. Bu özellik, yapay zeka modeli Firefly'a dayanıyor ve fotoğraflardaki nesneleri kolayca düzenlemeyi sağlıyor.

Fonksiyonun Özellikleri

Geliştiriciye göre, bu özellik fotoğraflardaki zorlu arka planları temizlemekte başarılı. Desenli bir gömlekten lekeleri temizlerken, yiyecek fotoğraflarındaki masa örtüsündeki kırışıklıkları, su yansımalarını ve daha fazlasını kolayca düzeltebiliyor.

Firefly ve Genetif İleri İşleme

Adobe, geçen yıl Mart ayında Firefly modelini duyurarak jeneratif yapay zeka özelliklerini ürünlerine entegre etmeye başladı. Firefly, şirketin görüntüler, tipografi, illüstrasyon ve diğer alanlardaki gelişmelerini bir araya getiriyor. Firefly ile metin tabanlı sorgulara göre resimler oluşturmak, belirli bir örnekten resimler stilize etmek veya Illustrator'da vektör grafikleri oluşturmak mümkün.

Topluluk Katkıları ve Lens Bulanıklığı

Adobe, yeni Generative Remove fonksiyonunun geliştirilmesi ve genişletilmesi için fotoğrafçı topluluğu ile sıkı bir şekilde çalıştığını belirtiyor. Ayrıca, Lens Blur özelliğinin de tanıtımını yaptı. Bu özellik, resimlere bokeh efekti eklemek için kullanılır ve derinlik hissi oluşturmaya yardımcı olur.

Bu yeni özellikler ve Adobe'nin jeneratif yapay zeka teknolojisine dayalı geliştirmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!