fcp
Hesaplı Nisan 2024

Apex Legends Mobile Oynamak İçin En İyi 5 Telefon

Serap K. 02.08.2022 (Güncellenme: 24.04.2024) Takip et
2019 yılında PC ve konsol sürümü yayınlanan Apex Legends Mobile, yakaladığı başarıyı mobilde de sürdürecek gibi gözüküyor. 2022'nin üçüncü çeyreğinde yayınlanması planlanan oyunu oynayabileceğiniz en iyi telefon modellerini listeledik.
Apex Legends Mobile Oynamak İçin En İyi 5 Telefon

Son yıllarda, dünya genelinde en çok oynanan oyun türü Battle Royale oyunları. Bu oyun türünde amaç rakipleri öldürmek, yaralamak, etkisiz hale getirmek ve hayatta kalmaktır. Klasik multiplayer oyunlarında bireysel ya da grup halinde savaşılır ve amaç karşı taraftaki rakipleri yok etmektir. Klasik oyunlara özgü özellikler arasında vurulan oyuncunun dirilip oyuna devam etmesi mümkün. Battle Royale oyunlarında ise revival (dirilme) özelliği bulunmuyor, vurulduğunuz anda oyun sizin için bitmiştir. Bu türdeki oyunların oynanış şekli genel olarak birbirinin aynısıdır. Belirli bir haritada, ada veya kısıtlanmış alana bir grup oyuncu yerleştirilir. Oyunda amaç, son kişi kalana kadar rakipleri etkisiz hale getirmektir. Finalde, tek bir kişi ya da tek bir grup sağ kalır. Oyuncuların saklanabileceği güvenli alanlar, aşamalı olarak azalır. Dolayısıyla, oyun rekabeti de artar.

En İyi Battle Royale Oyunları listesinde Electronic Arts ve Respawn Entertainment tarafından geliştirilen Apex Legends da hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Oyunda, birbirinden farklı yetenek ve güçlere sahip efsaneler bulunur. Bu oyunu, diğer Battle Royale oyunlarından farklı kılan özelliklerden biri oyuncuların efsane seçebilmesidir. Savaş başlamadan önce oyuncular, 14 farklı efsane arasından seçimini yapabilir. Efsane seçebilme opsiyonu hem avantaj hem de dezavantaj olabilir. Oyunu kazanmak isteyen oyuncunun rakipleri ile rekabet edebilmesi için tüm efsanelerin doğasına alışkın olması gerekir. Tüm efsanelere ait güç ve yeteneklere aşina olan kullanıcılar kazanmaya bir adım yakın olur.

Apex Legends Mobile Beta Çıkış Tarihi Ne Zaman?

2019 yılında PC ve konsol sürümü yayınlanan oyun yakaladığı başarıyı mobilde de sürdürecek gibi. Oyunun Temmuz ayının başından Eylül ayının sonuna kadar çıkması planlanıyordu fakat kapalı beta sürümünde kaldı.

Apex Legends Mobile Sistem Gereksinimleri

Oyun geliştiricileri resmi sayfasında, oyunu sorunsuz oynamak için gereken minimum sistem gereksinimlerini açıkladı. Apex Legends Mobile sistem gereksinimleri:

Apex Legends Mobile Android Sistem Gereksinimleri

Android tabanlı tablet ve telefonlarda Apex Legends Mobile oynamak için gereken minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim Sitemi: Android 8.1
  • GL 3.0 veya üst düzeylerini açma
  • Depolama: 3 GB boş alan
  • RAM: En az 3 GB RAM
  • Ekran boyutu: N/L/XL

Apex Legends Mobile iOS Sistem Gereksinimleri

iOS tabanlı cihazlarda Apex Legends Mobile oynamak için gereken minimum sistem gereksinimleri:

  • iPhone 6S veya üstü
  • İşletim Sistemi Sürümü: 10.0 veya üstü
  • İşlemci: A9
  • Depolama: 3 GB boş alan
  • RAM: En az 2GB 

iOS tabanlı cihazlarda sorunsuz yükleme için iPhone 6S veya üzeri bir model gerekir. Cihazınızın işletim sistemi sürümü ise en az 11.0, işlemcisi ise tarafında en az Apple A9 olmalı. Oyun kurulumu için en az 4 GB depolama alanı ve 2 GB RAM kapasitesine ihtiyaç duyulur. Minimum sistem gereksinimlerini karşılayan cihaza oyunu indirebilir ve keyifli bir şekilde oynayabilirsiniz.

Apex Legends Mobile Ön Kayıt Nasıl Yapılır?

Kapalı beta için ön kayıt yaptırmak için şu adımları takip edin:

  • Android cihazlarda telefonunuzda Google Playstore’u açın,
  • Arama barına Apex Legends yazıp arayın,
  • ‘Ön Kayıt’ düğmesine dokunun.
  • İşlemi onaylayan bir diyalog kutusu açılır,
  • ‘Otomatik Yükleme’ seçeneği tercihi size kalmış fakat açık bırakmanızı öneririz.

    Apex Legends Mobile Oynamak İçin En İyi 5 Telefon

    1
    Samsung Galaxy A53 5G 128GB 8GB RAM Siyah Cep Telefonu - Samsung Türkiye Garantili
    Samsung Galaxy A53 5G 128GB 8GB RAM Siyah Cep Telefonu - Samsung Türkiye Garantili
    Akıllı telefon, donanım ve yazılım özellikleriyle sorunsuz Apex Legends Mobile deneyimi sunar. Android 12 işletim sistemine sahiptir. Oyun için gerekli olan 3 GB boş depolama alanından fazlasını 128 GB dahili depolama alanı sunar. Kullanıcılar için depolama ihtiyacının süreklidir. Samsung, bu doğrultuda Galaxy A53 5G ve diğer güncel modellerinde 1 TB’a kadar arttırılabilir hafıza alanı sunuyor. Bu sayede, en sevdiğiniz oyun ve içerikleri her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. Oyunu oynamak için minimum 3 GB RAM gerekiyor, bu modelde marka kullanıcılara 8 GB RAM ile gerçekçi oyun deneyimini sunuyor. Oyunda kuralları belirleyen işlemci tarafında samsung Exynos 1280 bulunuyor. Güçlü donanım parçaları ve modern tasarım kullanıcıların beğenisini kazanıyor. 6.5 inç ekran ve FHD+ çözünürlük oyun ve izleme deneyimini iyileştiriyor.
    2
    Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB 6GB RAM Gri Cep Telefonu – Xiaomi Türkiye Garantili
    Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB 6GB RAM Gri Cep Telefonu – Xiaomi Türkiye Garantili
    Xiaomi Redmi Note 11 Pro’da Apex Legends Mobile ve diğer oyunlar için gereken minimum sistem gereksinimlerine sahip. Oyunun kapalı beta sürümünü Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz. 128 GB dahili depolama alanı, Apex Legends Mobile oyununu yüklemek için ihtiyacınız olan 3 GB hafızadan kat kat fazladır. Diğer taraftan, sadece bu oyun için değil, diğer dosya ve uygulamalar için depolama alanı gerekir. Daha fazla depolama alanı söz konusu olduğunda 1 TB’a kadar arttırılabilir hafızasıyla Xiaomi Redmi Note 11 Pro kullanıcıları memnun ediyor. 6 GB RAM, oyun ve yoğun iş gücü gerektiren uygulamalarda sorunsuz oynatma sağlar. Güvenli bölgelerin azaldığı, kıran kırana rekabet edilen bir ortamda telefonun donması veya silahının tutukluk yapması sizi mağlubiyete sürükler. Kuralları baştan yazılan Battle Royale oyunlarında diriliş özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla donma, yavaşlama gibi cihaz kaynaklı sorunlar dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Yüksek kapasiteli RAM hızı ve 120 Hz yenileme hızı sayesinde, Xiaomi Redmi Note 11 Pro akıcı oyun deneyimi yaşatır. Üstelik, LiquidCool teknolojisi, ısınma sorunu olmadan yüksek performans sunar. 5000 mAh pil gücü ve turbo şarj özelliğiyle telefon, her zaman yüksek performansı garanti eder.
    3
    TCL 20 5G 256GB 6GB RAM Mavi Cep Telefonu – TCL Türkiye Garantili
    TCL 20 5G 256GB 6GB RAM Mavi Cep Telefonu – TCL Türkiye Garantili
    Apex Legends Mobile oynayabileceğiniz en iyi 5 telefon listemize TCL markası ile devam ediyoruz. Bağlantı hızı ve görüntü deneyimi iddialı olan TCL 20 5G kusursuz oyun deneyimine bir adım daha yaklaşıyor. Üstün donanım özellikleri ve şık tasarımıyla tam istediğiniz telefon. Yükleme aşamasından, kendinizi şampiyon ilan etme aşamasına kadar oyunlardaki en büyük yardımcınız olmaya aday. Fotoğraf, müzik ve daha fazlasını depolayabileceğiniz geniş depolama alanı ve arttırılabilir hafıza da bu telefonda bulunuyor. NXTVISION teknolojisi ve 5G hiper hızı sayesinde bağlantı sorunu olmadan izleyin, oynayın ve gezinin. Rakiplerin gözünü korkutan soğutma teknolojisi, ısınma sorunu olmadan mücadeleye devam etmenizi sağlar. Gücünü Qualcomm® Snapdragon™ 690 işlemciden alan telefon 6 GB RAM ve 256 GB'lık kapasite sunar. Ayrıca, 4500 mAh büyük pil kapasitesi bulunur. TCL 20 5G’nin sahip olduğu 6.67 inç FHD+ Dotch™ LCD ekranı şık görünümün yanı sıra işlevseldir. Detaylı olarak incelediğimiz bu güçlü özelliklerin tümü Deniz Mavisi ve Ay Tozu Grisi renkli tasarımların içine yerleştiriliyor.
    4
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB 8GB RAM Bronz Cep Telefonu - Xiaomi Türkiye Garantili
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB 8GB RAM Bronz Cep Telefonu - Xiaomi Türkiye Garantili
    Sorunsuz Apex Legends Mobile oynayabileceğiniz en iyi 5 telefon listemize yine Xiaomi ile devam ediyoruz. Redmi Note 10 Pro'nun 128 GB dahili hafızası birden fazla oyun, uygulama ve içerik dosyası depolar. Dahili hafızayı yeterli bulmayan kullanıcılar 512 GB arttırılabilir hafızayı kullanabilir. 3 farklı renkle (mavi, bronz ve gri) satışa sunulan akıllı telefon sadece 193 gr ağırlığındadır. Zarif görünüşünün altında güçlü performans saklıdır. 6.67" büyüklüğündeki AMOLED ekran 2400x1080 FHD+ çözünürlüğünde ve 120 Hz yenileme hızı sayesinde gerçekçi ve akıcı görüntü sunar. Apex Legends Mobile oynarken daha hızlı hareket ederek avantajlı konuma geçebilirsiniz. Gelişmiş CPU ve GPU mimarisi kullanılan Qualcomm Snapdragon 732G işlemci oyun, uygulama ve diğer kullanımlarda sizi yarı yolda bırakmaz. 5020mAh pil ömrü ve hızlı şarj özelliği sayesinde oyuna ara vermeden devam etmek mümkün. Şarjınız mı bitti? Sorun yok, hızlı şarj özelliğini kullanın, sadece 30 dakikada %59 şarj edin.
    5
    Samsung Galaxy A52 128GB Siyah Cep Telefonu – Samsung Türkiye Garantili
    Samsung Galaxy A52 128GB Siyah Cep Telefonu – Samsung Türkiye Garantili
    Android kullanıcıların sık sık tercih ettiği Samsung markası ile devam ediyoruz. Galaxy evrenine dahil olan A52 modeli kullanıcıların beğenisine farklı renklerle (mor, siyah, beyaz ve mavi) sunuluyor. Uygun fiyat ve güçlü özellikler A52’nin ince ve şık tasarımında buluşuyor. Bu modeli tercih eden kullanıcılar haksız sayılmaz, neden mi? Parlak gün ışığında bile 800 nit değerlerine ulaşabilen FHD+ Super AMOLED ekran canlı renkleri sayesinde izleme deneyimini iyileştirir. Oyun oynayın, video izleyin veya içerikte dolaşın, akıllı telefonunuzda her ne yapıyorsanız canlı ve gerçekçi görüntü size eşlik etsin. Galaxy A52'nin iri üst diğeri alt kısımda bulunan iki adet hoparlör stereo ses deneyimini yaşatır. CPU, RAM ve diğer parçaları otomatik olarak hızlandıran Game Booster uygulaması sayesinde Apex Legends Mobile ve sevdiğiniz diğer oyunları bir üst seviyeye taşır. Telefonun 4.500mAh değerindeki pil gücü size uzun süre sunar.


Serap Kılıç

Yeni teknolojilerin başımızı döndürdüğü dijital çağın dinamiklerini takip etmek en büyük hobim. Merakımın mesleğimle kesiştiği incehesap.com'da yazılarımla karşınızdayım.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Çerezler Hakkında Bilgi Siteyi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.