fcp

Büyük Windows 11 24H2 güncellemesi son test aşamasına ulaştı

Kemal Y. 24.05.2024 (Güncellenme: 27.07.2024) Takip et
Windows 11 24H2 güncellemesi, arka plan HDR desteği, yeni enerji tasarrufu ayarları, sudo ve Rust gibi özelliklerle geliyor.
Büyük Windows 11 24H2 güncellemesi son test aşamasına ulaştı

Microsoft'un yeni büyük işletim sistemi güncellemesi Windows 11 24H2 (derleme 26100.712), Release Preview kanalındaki Insider'lar için kullanıma sunuldu. Bu, tüm Windows kullanıcılarına sunulmadan önce muhtemelen son büyük test güncellemesi olabilir.

Windows 11 24H2: Öne Çıkan Yenilikler

Yeni güncelleme, arka plan HDR desteği, yeni enerji tasarrufu ayarları, Windows için sudo, Windows çekirdeği için Rust gibi birçok yeni özellik içeriyor.

Arka Plan HDR Desteği

Windows 11 24H2, arka plan HDR desteği ile geliyor, bu da JXR formatındaki görüntülerin masaüstü duvar kağıdı olarak kullanılmasını sağlıyor. Birden fazla monitör kullanımında Windows 11, her monitör için duvar kağıtlarını otomatik olarak ayarlıyor.

Enerji Tasarrufu Ayarları

Son güncelleme ile birlikte Microsoft, Windows'un enerji tasarrufu ayarlarını yeniden tasarladı. Yeni bir mod eklendi, performansı düşürerek güç tüketimini azaltan bir mod, bu da dizüstü bilgisayarların pil ömrünü korurken masaüstü bilgisayarlarda enerji tüketimini azaltmaya olanak tanır.

Windows için Sudo

Windows 11 24H2 ayrıca geliştiriciler için sudo komutunu içerir. Bu komut, yüksek kullanıcı izinlerini gerektiren araçları doğrudan bir oturumda konsoldan çalıştırmayı sağlar.

Yeni Dosya Yönetimi Özellikleri

Yeni derleme, 7z ve tar arşivleri oluşturma yeteneği ile "Dosya Gezgini" içinde doğrudan arşiv oluşturmayı sağlar. Ayrıca Wi-Fi 7 desteği de eklenmiştir.

Yapay Zeka Entegrasyonu

Windows 11 24H2, çağrılar veya ses kayıtları sırasında arka plan gürültülerini filtreleyen Voice Clarity adlı bir yapay zeka özelliği içerir. Bu özellik için entegre bir NPU donanımına gerek yoktur.

Yapay Zeka Destekli Yardımcı: Copilot

Son güncelleme, Windows 11 24H2'ye yeni entegre edilen yapay zeka yardımcısı Copilot'un yanı sıra, yeni bir simge ile görev çubuğunun sağ tarafında Copilot'un çağrılması için bir düğme ekledi. Ayrıca, Copilot artık daha fazla ayar değiştirme ve Windows'un çeşitli işlevlerini etkinleştirme komutunu anlıyor.

Yeni İşlemci ve Bilgisayarlar ile İlişkili Yenilikler

Bu güncelleme, Microsoft'un bu hafta duyurduğu yeni yapay zeka özelliklerini de içerir. Ancak bu özelliklerin çalışması için Copilot Plus PC sınıfı bir bilgisayara ihtiyaç duyulacaktır. Bu sistemler, en erken 18 Haziran'da piyasaya sürülecek.

Bu yeni Windows 11 güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!