fcp

Chatbot Grok, kardeşi X'te görev almaya başlayacak

Kemal Y. 08.05.2024 (Güncellenme: 29.05.2024) Takip et
Chatbot Grok, sosyal ağ X aboneleri için haber bilgilerini özetleyecek.
Chatbot Grok, kardeşi X'te görev almaya başlayacak

Programlanabilir robotlar artık haber yazıyor ve şimdi bu robotların, belirli kullanıcı ilgi alanlarına göre güncel bilgileri özetleme işine de dahil edilmesi planlanıyor. En azından Elon Musk, premium abonelere bu hizmeti sunmayı düşünüyor ve Grok adlı chatbot'un imkanlarından faydalanacak.

xAI ve Grok: Elon Musk'ın Yeni Projesi

Elon Musk'a ait olan xAI adlı startup, böyle bir chatbot'un geliştirilmesiyle ilgileniyor. Bu startup, resmi olarak X sosyal medya platformuyla bağlantılı değil, ancak Musk, bu kaynağın verilerini Grok'un dil modellerini eğitmek için kullanıyor. Bloomberg'in atıfta bulunduğu Big Technology yayınına göre, Grok'un yeni Stories hizmetini sunmak için X sosyal medya platformunda kullanılması planlanıyor. Bu hizmet, premium seviyede abonelere, chatbot tarafından otomatik olarak hazırlanan haber özetlerini düzenli olarak inceleme imkanı sunacak.

Elon Musk'ın Yenilikçi Yaklaşımı

Bloomberg'in belirttiğine göre, Twitter'ın Musk kontrolü altına girmeden önce Moments bölümü kullanıcılara benzer bir özellik sunuyordu, ancak içerikler manuel olarak moderatörler tarafından hazırlanıyordu. Elon Musk, eski fikre yeni bir teknolojik yaklaşımla geri dönmeye karar verdi. Grok'un dil modelleri geliştikçe, belirli bilgi kaynaklarına dayanarak en ilginç alıntıları seçmeyi ve haber derlemelerine eklemeyi öğrenecek. İlk aşamada Grok, kullanıcıların tweetlerine dayanacak, ancak ilerleyen zamanlarda üçüncü taraf kaynakları da alıntılamak için yetenekler eklenmesi planlanıyor.

Elon Musk'ın bu yeni girişimi, kullanıcıların haber okuma deneyimini nasıl etkileyecek? Sizce otomatik haber özetleme hizmetleri yaygınlaşacak mı? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!