fcp

Google Bard'ı kullanacak gençler dikkat! İçerikler kısıtlandı

Kemal Y. 17.11.2023 (Güncellenme: 13.10.2024) Takip et
Google, gençlere yönelik Bard sohbet robotunu bazı kısıtlamalarla açıyor. Detaylar haberimizde!
Google Bard'ı kullanacak gençler dikkat! İçerikler kısıtlandı

Google, bugünden itibaren gençlere yönelik chat botu Bard'a erişim sağlamaya başlıyor. Araçtaki bazı özellikler, genç kullanıcıları uygunsuz içeriklerden korumak için sınırlanacak. Servisin ilk aşamasında, hizmetin kitleleri başlangıçta İngilizce konuşanlarla sınırlı olacak.

Bard'ın Güvenli Kullanımı ve Hedef Kitle

Google Bard, gençlerin kullanımına "dünya genelinde çoğu ülkede" açılacak, ancak genç kullanıcılar için belirlenmiş yerel yasal yaş sınırlarına ulaşmış olmaları gerekecek, genellikle bu yaş sınırı 13'tür. Şirket, genç kullanıcılara genetik yapay zeka prensiplerini anlamalarına yardımcı olacak ve tehlikeli içeriklerden koruyacak bir dizi güvenlik önlemi uyguladı.

Bard'ın Kullanımına Uyum Sağlama

Bard ile çalışma alışkanlıklarına uyum sağlamak için platform, genç kullanıcılara genetik yapay zeka'nın özelliklerini ve halüsinasyonları anlatan eğitim videoları gösterecek. Genç bir kullanıcı ilk kez bir gerçeklerle ilgili soru sorduğunda, platform, Bard'ın cevabını Google arama sonuçlarıyla iki kez kontrol edecek. Bard'ın genç kullanıcılar için "uygun olmayan alanları tanımasını" öğreten ve "yasak veya yaş sınırlamalı maddeler gibi tehlikeli içeriklerin cevaplarında ortaya çıkmasını önleyen" güvenlik ve kısıtlama özellikleri de entegre edildi.

Bard'ın Yenilikleri ve İşlevselliği

Google, Bard'a gençlere özellikle faydalı olabilecek bazı yeni özellikler ekledi, ancak bunlardan herkes faydalanabilecek. Matematik denklemi yazıldığında veya yüklediğinizde, AI, onu nasıl çözeceğinizi açıklayacaktır. Ayrıca, tabloya veya komut satırına girilen verilere dayanarak bir diyagram oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Google Bard, Microsoft Bing Chat (Copilot) ve OpenAI ChatGPT'ye alternatif olarak geliştirildi ve bugün dünya genelinde 230'dan fazla ülkede kullanılabilmektedir.

Gelecekteki Yön: Bulut Tabanlı İşletim Sistemleri

Google Bard'ın çıkışı, şirketin gelecekte Windows'u buluta taşıma konusundaki niyetlerini yansıtabilir. Bu tür gelişmeler, kullanıcıların işletim sistemine daha geniş bir erişim ve esnek bir deneyimle ulaşma talebine yanıt olarak şekilleniyor olabilir.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!