Rus telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan "BULAT", "Rostelekom"un bir alt kuruluşu olarak, yerli bir baz istasyonunun (BS) GSM/LTE-1800 standartlarının ilk deneme modelinin saha testinin başarılı bir şekilde tamamlandığını duyurdu.
Kalite Onayı ve Geliştirme Devam Ediyor
Yapılan testler, baz istasyonlarının sinyal iletim seviyelerinin hesaplanan ölçütlere uygun olduğunu doğruladı ve mobil ses bağlantısının kalitesinin gereklilikleri karşıladığını ve veri iletim hizmetlerinin erişilebilir olduğunu gösterdi; bu, sektörün önde gelen dünya çapındaki çözümlerine benzerdir. Elde edilen sonuçlar, yazılım ve donanım kompleksinin ilerideki geliştirilmesinde ve optimize edilmesinde kullanılacaktır.
İleriye Dönük Sözleşmeler ve Gelecek Planları
2022 yılı Aralık ayında "BULAT" şirketi ile "Rostelekom" arasında 2026 yılına kadar 17 bin baz istasyonunun tedarikine yönelik bir ileriye dönük sözleşme imzalandı. Ayrıca, şirketin Tele2 ve "Megafon" ile de baz istasyonu tedarikine yönelik ileriye dönük sözleşmeleri bulunmaktadır.
Gelecek Planları ve Yaklaşan Üretim
OOO "BULAT" Genel Müdürü Alexander Komarov, şirketin GSM/LTE-1800 BS hedef çözümünün seri üretimine 2024 yılının ilk yarısında başlamayı ve Rusya'da ilk lehimlenmiş baz istasyonu örneklerini yaz veya ilkbaharın sonuna doğru sergilemeyi planladığını açıkladı. Ayrıca, şirketin nisan ayından itibaren yerli 2G/4G baz istasyonlarının orta ve küçük ölçekli üretimine başlamayı hedeflediğini belirtti.