Sosyal Media
yunus

iPhone’da iMesaj Okundu Bilgisini Devre Dışı Bırakma!

Okundu Bilgisi” iOS’un çok uzun zamandır kullanıcılarına sunduğu bir özellik. Bu özellik sayesinde mesaj (iMesaj) gönderen kullanıcılar, mesajlarının gönderdikleri kişiye ulaşıp ulaşmadığını, ulaştığında ne zaman ve hangi saate ulaştığını mesajın altında çıkan küçük bir kutucuk ile öğrenebiliyorlar.

iMesaj uygulamasının “okundu bilgisi” telefonunuzda açık olduğu durumlarda yukarıda bahsettiğimiz tüm özellikleri sizlere sunar. Ancak bu özellik aktif olduğunda size gelen mesajların da sizin tarafınızdan ne zaman okunduğunu karşı tarafa da iletir. Tabi bu durumu herkes istemeyebilir. Eğer siz de size gelen mesajların sizin tarafınızdan okunduğu bilgisinin karşı tarafa iletilmesini istemiyorsanız üzülmeyin. Bu özelliği basit birkaç yöntem ile devre dışı bırakabilirsiniz.

Okundu bilgisini devre dışı bıraktığınız zaman, size gelen mesajların sizin tarafınızdan okunup okunmadığını mesaj gönderen kişiler göremeyecektir. Fakat siz de gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığı bilgisini öğrenemeyeceksiniz. Apple böyle bir özellik ekleyerek uygulamanın adil bir şeklide kullanılmasını sağlamış oluyor.

Not: Okundu bilgisi yalnızca kişinin mesajını okuduğunuzda karşı tarafa iletilir. Mesajları kilit ekranında açmadan okursanız karşı tarafa iletilmez.

Tüm Kişiler İçin Okundu Bilgisini Devre Dışı Bırakma!

1- iPhone’unuzdan ayarlar uygulamasını açın.

2- Mesajlar bölümüne gidin.

3-Okundu Bilgisi Gönder” bölümünden devre dışı bırakabilirsiniz.

Hepsi bu kadar. Artık mesajlarınızın okundu bilgisini kapattığınıza göre gelen iMesajlarınızı rahat rahat okuyabilirsiniz.

Okundu Bilgisini Tek Tek Mesajlar İçin Devre Dışı Bırakma!

1- iMesaj okundu bilgisini tek tek devre dışı bırakmak yalnızca iOS 11 ve üzeri sürümler için geçerli. Bu seçenek iOS 10 ile iPhone kullanıcılarına sunulduğu için iOS 10 ve öncesi sürümlere sahip iPhone kullanıcılar bu özellikten faydalanamayacak.

2- Mesajlar uygulamasını açın ve okundu bilgisini devre dışı bırakmak istediğiniz mesaja gidin.

3- Sağ üst köşede bulunan “i” simgesine dokunun.

4-Okundu Bilgisi Gönder” bölümünden bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

5- İşleminiz tamamlandığında bitti seçeneğine dokun.



Yorum yap

*