fcp
Gaming Gecesi Kampanyası

iPhone Rehberinde Çoklu Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Başak Uzun 29 Ağustos 2018
iPhone telefonlardan aşina olduğumuz Kişiler uygulaması yıllardan beri pek bir değişikliğe uğramamakla beraber, gerçekten kullanıcı dostu bir ara yüze sahip.
iPhone Rehberinde Çoklu Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Apple iPhone telefonlardan aşina olduğumuz Kişiler uygulaması yıllardan beri pek bir değişikliğe uğramamakla beraber, gerçekten kullanıcı dostu bir ara yüze sahip. Ancak, rehberimizde kayıtlı kişileri düzenlemeye çalışırken, birden fazla kişiyi tek seferde silmemize izin vermemesi, zaman zaman sinir bozucu bir durum olabiliyor. Peki, PC ya da MAC kullanarak iCloud ve iTunes hesaplarımız üzerinde kayıtlı olan rehberimizden çoklu silme işlemi yapıp, rehberimizi düzenleyebildiğimizi kaç kişi biliyor?

Evet, telefonunuz yerine bilgisayarınızı kullanın diyen Apple, bu sinir bozan duruma alternatif çözümler sunmuş.

İşte yapmanız gerekenler;

Öncelikle aşağıda sıraladığımız kriterleri yerine getiriyoruz.

  • Son çıkan iTunes sürümünü kullandığınızdan emin olun.
  • iCloud kişileri senkronizasyonu açık durumda olmalı.
  • Mutlaka çalışan bir internet bağlantısına sahip olmalısınız.

1. iCloud Web Sitesini Kullanmak

  1. Başlangıç olarak, bilgisayarımızdaki herhangi bir tarayıcıyı kullanarak “www.icloud.com” sitesine gidiyoruz.
  2. Kullanıcı adımız ve şifremizi kullanarak siteye giriş yapıyoruz.
  3. Daha sonra, “Kişiler” ikonunun üzerine tıklıyoruz.
  4. Şimdi işin eğlenceli kısmına geldik. Silmek istediğimiz ne kadar kişi varsa seçiyoruz ve klavyemizdeki “Delete” butonuna basıyoruz.
  5. Eğer ekranda işlemi onaylayıp onaylamadığınızı soran bir yazı belirirse, “sil” butonuna tıklamayı unutmayın tabi.

2. Mac Kullanmak

iPhone ya da iPad’inizdeki “Kişiler” uygulamasının aksine, aynı uygulamanın Mac versiyonu üzerinde çoklu seçim ile silme işlemi yapmak çok kolay.

  1. Hızlı bir şekilde “Sistem Tercihleri” menüsüne gidip iCloud seçeneğine tıklıyoruz
  2. Kimlik bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra rehber senkronizasyonu açık mı diye kontrol ediyoruz
  3. Daha sonra, Mac üzerindeki “Kişiler” uygulamasını açıyoruz
  4. “Command” butonuna basılı tutarak silmek istediğimiz kişi bilgilerini seçiyoruz
  5. Sağ tıkladığımızda karşımıza çıkan “Kişileri Sil” kısmını seçiyoruz
  6. Daha sonra, seçilen kişilerin rehberden silme işlemini onaylıyoruz
  7. Son olarak, yeni rehberimizin iPhone ile senkronize olmasını bekliyoruz

3. Üçüncü Taraf Uygulamaları Kullanmak

Alternatif bir yöntem olarak, AnyTrans, Cleaner Pro, Delete contacts+ ve buna benzer uygulamaları kullanarak aynı işlemi gayet rahat bir şekilde gerçekleştirmek mümkün.

Bu basit ama telefon üzerinden yapılmaya çalışıldığında çok vakit alacak rehber düzenleme işlemi için üç farklı yöntem bu şekilde.

Başak Uzun

Teknoloji Editörü ve İncehesap Blog Yazarı. Teknoloji, pratik bilgiler, ürün incelemeleri ve oyunlarla ilgili yazılar kaleme alır. Yemek yapma, gezme ve yeni şeyler keşfetmeye bayılır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Çerezler Hakkında Bilgi Siteyi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.