fcp

iPhone Telefonlar Nasıl Sıfırlanır?

Kemal Yüce 9 Eylül 2022
iOS
iPhone cihazınız var ve nasıl sıfırlayacağınızı bilmiyorsanız bu işlemleri uygulayabilirsiniz. iPhone cihazınızı sıfırlamadan önce ayarlar kısmında iPhone’umu Bul özelliğini kesinlikle kapatmanız gerekiyor.
iPhone Telefonlar Nasıl Sıfırlanır?

iPhone akıllı telefonlar günümüzde en çok tercih edilen akıllı telefonlardan biridir. En çok tercih edilmesinin sebebi ise cihazın yüksek güvenlik donanımına sahip olmasıdır. Android işletim sistemlerinde kullanıcının isteğine bağlı olarak üçüncü taraf uygulamalar yüklenebilir veya silinebilir. iOS işletim sistemine sahip cihazlarda üçüncü taraf yazılımlar cihazlara yüklenemez ve kontrol edilemez. Bu, Apple şirketinin cihazlarında sağladığı yüksek güvenlik yazılımlarından kaynaklı bir durumdur. Apple şirketinin kullanıcılarına sunduğu yüksek gizlilik, iPhone cihazlarında tercih edilmenin ana sebebidir. Güvenliğin yanı sıra cihazlarda ki yüksek performans içeriği de farklı bir tercih edilme sebebidir.

iPhone Akıllı Telefon Nasıl Sıfırlanır?

iPhone akıllı telefonlarında zaman zaman yavaşlamalar olabiliyor. Apple şirketi yüksek güvenlik yazılımlarına sahip olsa da bazı mobil uygulamalarda veya farklı durumlarda kötü amaçlı yazılımları engelleyemeyebiliyorlar. Bu aşamada cihaz bir nebze yavaşlayabiliyor. Kullanıcılar bu durumda cihazlarını sıfırlamak ve tekrar eski haline getirmek istiyor. Bunu yapabilmek için cihazın fabrika ayarlarına yani tüm ayarların sıfırlanması gerekiyor. Bir iPhone cihazını sıfırlamak için yapmanız gereken ve yapmamanız gereken işlemler vardır.

iPhone Telefonlar Nasıl Sıfırlanır

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefonu sıfırlandığınızda cihaz bilgilerini unutsanız bile o cihazı tekrar kurabilir ve açabilirsiniz. Ancak, iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda bunu yapmak pek mümkün olmuyor. Bir iPhone sahibiyseniz ve cihazınızı sıfırlamak istiyorsanız öncelikle cihazı tamamen yedeklemeniz gerekiyor. Yedeklediğiniz bir iPhone cihazınızda fotoğraf ve numaralar gibi tüm bilgiler tamamen yedeklenir. Hesaba tekrar giriş yapıldığında ise tüm bilgileri yedeklemeden alarak tekrar cihazınıza kaydedebilirsiniz. Sıfırlanacak bir cihazda kesinlikle yapılması gereken bir işlemdir.

iPhone’umu Bul Özelliği Nedir?

Gerekli tüm bilgileri yedekledikten sonra ayarlara giderek “iPhone’umu Bul” özelliğini kapatmanız gerekiyor. Bu aşamada bu özelliği kapatmadan sıfırlama yaparsanız, iCloud bilgilerinizi unutmanız durumunda cihazı tekrar açamazsınız. Geçtiğimiz yıllarda özellikle iOS işletim sisteminin eski sürümlerinde güvenlik duvarı atlanarak cihaz açılabiliyordu. Ancak, güncel iOS işletim sisteminde güvenlik duvarını aşmanın herhangi bir yolu yoktur. Dolayısıyla iCloud bilgileriniz gibi kritik bilgileri unutmanız durumunda iPhone cihazınız kullanılamaz hale gelecektir.

Özelliği kapattıktan sonra yine ayarlar kısmından cihazı sıfırlama seçeneğine gelebilirsiniz. Bu aşamada cihazı sıfırlamak için iki seçenek ile karşılaşacaksınız. Seçeneklerden birinde bilgiler kaydedilerek cihaz sıfırlanıyor, ancak tamamen sıfırlanmıyor. Bir diğer seçenekte ise cihaz tüm bilgiler kaydedilip silinecek şekilde sıfırlanıyor. Bu aşamada siz bu seçeneği seçmelisiniz. Cihazınız sıfırlandığında cihaz içerisinde bulunan tüm bilgiler silinecektir ve cihaz tamamen fabrikanın belirlediği ayarlara dönecektir. Bu aşamada korkmanıza gerek yoktur. Tüm bilgileriniz silinse bile yedeklenen bilgiler oldukları için cihaza tekrar giriş yapıldığında bilgiler tekrar geri gelecektir.

iPhone Sıfırlandıktan Sonra Nasıl Kurulur?

Cihazı sıfırladıktan sonra normal bir şekilde cihazı tekrar açın. Bu aşamada cihazı sıfır olarak almış gibi bir kurulum yapmanız gerekiyor. Kurulum işleminin son aşamalarında cihazın yedeklenen bilgiler ile açılıp açılmayacağı sorgulanıyor. Bu aşamada yedeklenen bilgiler ile kurulum seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Bu aşamaya geldiğinizde tekrar iCloud bilgileriniz istenecektir. Gerekli bilgileri girerek yedekleme tekrar yüklenmeye başlayacaktır. Yedeklemenin cihaza tekrar yüklenmesi internet hızına ve yedeklemenin boyutuna bağlı olarak uzun sürebilir. Yedeklemenin ardından cihaz tamamen açılacaktır ve kullanıma hazır hale gelecektir. Bu aşamada fotoğraflar, videolar, numaralar ve mobil uygulamalar gibi tüm bilgiler cihaza yüklenecektir. Tüm bu işlemlerin ardından iPhone sıfırlama işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Çerezler Hakkında Bilgi Siteyi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.