Sosyal Media
sefa

IPhone’un Sizi Takip Ettiği Önemli Konumların Haritasını Görün

IPhone, “Önemli Konumlar” özelliği ile nereye gittiğinizi ve ne sıklıkla gittiğinizi kayıt altına alıyor. Bu özelliği konum servisleri açıkken yapabiliyor. Konum servislerini devre dışı bıraktığınızda bu özellik haliyle çalışmıyor.


iPhone sizi takip ediyor” cümlesi sizi belki tedirgin etmiş olabilir. Fakat endişelenecek bir durum söz konusu değil. Çünkü iPhone’un kayıt altına almış olduğu bu veriler cihazda saklanır ve hiçbir şekilde Apple dahil üçüncü kişilerle paylaşılmaz.

Konu ile ilgili olarak Apple’ın resmi internet sitesinde “aygıtınız, sizin açınızdan önemli olan yerleri öğrenmek için, son ziyaret ettiğiniz yerlerin, ziyaretlerinizin sıklığının ve tarihlerinin kaydını tutar. Bu veriler yalnızca aygıtınızda tutulur ve izniniz olmadan Apple'a gönderilmez. Veriler size trafik akışı tahminleri gibi kişiselleştirilmiş servisler sağlamak için kullanılır.” şeklinde açıklama yer almaktadır. Yani gizlilik notasında endişelenecek bir durum yok.

Önemli Konunlar Menüsüne Nasıl Ulaşılır ve Özellik Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

iOS 11’den önce “Sık Kullanılan Konumlar” olan özelliğin ismi iOS 11 ile birlikte “Önemli Konumlar” olarak değişti. Aslında işlevsel olarak herhangi bir değişiklik olmadı. Önemli Konumlar menüsüne ulaşabilmek için;


1- Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünü ziyaret edin.

2- Gizlilik sekmesine dokunun.

3-Konum Servisleri” bölümünü açın.

4-Konum Servisleri” sayfasının alt kısmına inin ve “Sistem Servisler” yazısına dokunun.

5- Eğer cihazınızda iOS 11 yüklü ise “Önemli Konumlar” iOS 11’den önceki sürümlerden biri yüklü ise “Sık Kullanılan Konumlar” seçeneğine dokunun.


Not: Telefonunuzda iOS 11 yüklü ise “Özel Konumlar” menüsüne erişebilmek için kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Menüyü açtıktan sonra ziyaret ettiğiniz yerleri ayrıca hangi tarihte ve kaç sefer ziyaret gerçekleştirdiğinizi de burandan görebilirsiniz.

Verileri silmek için; Özel Konumlar sayfasının alt kısmında “Tarihçeyi Sil” seçeneğine dokunduğunuzda geçmişte kaydedilen yerler silinecektir.


Özelliği devre dışı bırakmak için ise “Özel Konumlar” seçeneğini pasif duruma getirmeniz yeterli olacaktır.

 




Yorum yap

*