fcp
Gaming Gecesi Kampanyası 2024

Kutusu açılmamış ilk iPhone 1.2 milyar TL’ye satıldı

Kemal Y. 21.02.2023 (Güncellenme: 14.06.2024) Takip et
Artık tarihi eser sınıfına giren birinci nesil iPhone’nun açılmamış orijinal kutulu haliyle açık artırmaya çıktı. Açık artırmada tahmini fiyat 50.000 USD olarak açıklanmıştı ama ilk iPhone tam 63.356 dolara alıcı buldu.
Kutusu açılmamış ilk iPhone 1.2 milyar TL’ye satıldı

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) birinci nesil iPhone için açık artırma yapıldı. Orijinal kutusu ile hiç açılmamış birinci nesil iPhone, dün yapılan açık artırmada 63.356 dolara alıcı buldu. Bu para bugünün güncel kuru ile yaklaşık 1.2 milyar TL yapıyor. Bu fiyat bir iPhone için ödenen en yüksek fiyattır.

29 Haziran 2007'de piyasaya sürülen ve o dönemde 599 dolara satılan 8 GB iPhone modelinin bu kadar yüksek fiyata satılması teknoloji gündeminde geniş yankı uyandırdı. LCG ile yapılan bu müzayede teklif verme Şubat ayı başlarında 2.500 USD ile başlamıştı. Açık artırmadan tahmini 50.000 USD kazanılması bekleniyordu. Toplam 27 teklif alındı ve nihai teklifi veren alıcı, akıllı telefonun 2007'deki maliyetinin neredeyse 106 katına bu akıllı telefonu satın aldı.

En az 50.000 dolar vaat edildi

Orijinal kutusundaki jelatini bile halen durun ilk iPhone'un sahibi Karen Green, daha modern bir iPhone almak için onu takas etmeyi düşündüğünü ve fakat sonradan vazgeçtiğini de açıkladı. Green, telefonu takas etseydi bu kadar para kazanamayacaktı. Belki de onu durduran şey, üç yıl önce The Doctor and Diva bölümü "Treasure Hunt"a çıktığında birinci nesil iPhone'unun değerinin 5.000$ olmasıydı. Akıllı telefonu açık artırmaya çıkarma fikrinin geçtiğimiz Ekim ayında orijinal açılmamış iPhone'un 39.340 dolara satılması olduğunu açıklayan telefonun sahibi Green, müzayede evinin ilk iPhone için "en az 50.000 dolar" alabileceğini iddia etmesiydi. Karen Green telefonun ilk sahibiydi fakat müzayede sonucunda ilk iPhone’nun ikinci sahibi açıklanmadı.

Yalnızda tek operatör ile çalışıyordu

iPhone'un kutusunun hiç açılmasının elbette bir sebebi var. İlk iPhone’nun bu kadar yüksek fiyata satılması dışında ilginç ola bir diğer konu ilk iPhone’nun sadece tek bir operatör ile çalışmasıdır. Bir arkadaşının ona doğum günü hediyesi olarak bu iPhone’u aldığını ve o zamanda Verizon'dan üç cep telefonu numarasına sahip olduğunu söyleyen Karen Green, ilk iPhone'un yalnızca AT&T ile çalıştığını ve bu sebeple kullanmadığını söyledi.

Merak edenler için söyleyeyim. Kutusu açılmamış bir iPhone satan Green, elde ettiği parayla bir dövme stüdyosu açmayı düşünüyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!