fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Martı TAG nedir, nasıl kullanılır? Aman taksiciler duymasın

Kemal Y. 24.10.2022 (Güncellenme: 17.06.2024) Takip et
İlk çıktığında elektrikli scooter ve daha sonra elektrikli moped ve kulislere göre yakın zamanda çıkaracağı yeni tek kişilik elektrikli otomobili ile pazarda kendine yer açmaya çalışan Martı yeni hizmetini duyurdu. İşte Martı TAG!
Martı TAG nedir, nasıl kullanılır? Aman taksiciler duymasın

Türkiye’nin en büyük elektrikli scooter hizmeti veren hizmeti olan Martı çoğu zaman üzücü haberler ile gündeme gelse de şimdilerde yeni hizmeti ile konuşuluyor. Martı’nın yeni projesi ‘Tek Araçla Gidelim (TAG) uygulaması ile birlikte artık araçlarda boş koltuk kalmayacak. Şehirlerarası yolculukta BlaBlaCar’ı bilmeyeniniz yoktur. Benzer bir altyapı ile ilk etapta sadece İstanbul’da hizmet verecek olan yeni hizmet ile birlikte aynı yöne giden kişiler birlikte seyahat edebilecekler. Trafikteki araç sayısını azaltmak ve uygun fiyata yolculuk yapmak için yeni bir alternatif olan Martı TAG pazarda kendine yer edinecek mi hep birlikte göreceğiz.

Martı TAG nedir, nasıl kullanılır?

Martı TAG az öncede dediğimiz gibi BlaBlaCar’ın şehir içi versiyonudur. Örneğin Kadıköy’den Tuzla’ya gitmek istiyorsunuz ve toplu taşıma kullanmak istemiyorsunuz! Aynı yöne giden binlerce araç içerisinden bir tanesini Martı TAG sistemi kullanan birisiyle irtibata geçip konforlu bir şekilde aynı yöne gidebileceksiniz. Trafikteki araç sayısını azaltmak ve boş koltuk kalmadan seyahat etme sloganı ile yola çıkan Martı TAG’in çok ciddi bir sorunu olabilir. Martı TAG eğer başarılı bir gidişat yakalarsa ve UBER gibi popüler bir hizmet olursa konuya taksicilerde muhatap olabilir. İlk etapta mega şehir İstanbul’da hizmete girecek olan Martı TAG’i kullanmak için Martı uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Martı’nın sosyal medya adreslerinde de duyurulan TAG yeniliği için herhangi bir araç kısıtlaması yok.

Taksiciler Martı TAG’e karşı olabilir

Geçtiğimiz yıllarda sadece minivan ile hizmet veren Uber Türkiye hizmetini süresiz kapatmıştı. Martı’nın TAG hizmetinin başarılı olması halinde taksiciler bu duruma tepki gösterebilir ve geçmişe yaşanan Uber benzeri sıkıntılar yaşanabilir. Bu durumun oluşmaması için Martı’nın TAG hizmetini nasıl yasal bile zemine inşa ettiği ile alakalı detaylar yok. Martı TAG’i yolcu veya araç sahibi olarak kullanacak olan kişiler güvenlik, vergilendirme ve taksicilerin olaya bakış açısı gibi şeylerden endişe duyuyorlar.

Martı TAG ile alakalı yorumlarınızı bekliyoruz. Siz toplu taşıma fiyatına özel araçla seyahat etmeyi veya yakıt masraflarınızı bölüşmek için TAG kullanır mısınız? Görüşlerinizi bekliyoruz. 

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!