fcp

MSI, devasa hibrit LSS'ye sahip yüksek hızlı SSD'yi görücüye çıkardı

Kemal Y. 10.01.2024 (Güncellenme: 26.05.2024) Takip et
MSI'nin CES 2024'te tanıttığı Spatium M580 Frozr Liquid SSD, hibrit soğutma sistemi ve yüksek performansıyla dikkat çekerken, ürünün fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi henüz belirsizdir.
MSI, devasa hibrit LSS'ye sahip yüksek hızlı SSD'yi görücüye çıkardı

MSI, CES 2024 fuarında tanıttığı Spatium M580 Frozr Liquid adlı SSD'siyle dikkat çekiyor. Bu yeni ürünün önemli özelliklerinden biri, hava ve sıvı soğutmayı birleştiren bir hibrit soğutma sistemine sahip olmasıdır. Sonuç olarak, bu SSD, oldukça büyük bir yapıya sahip oldu.

Dev Soğutma Sistemi

Spatium M580 Frozr Liquid NVMe depolama biriminin soğutma sistemi kesinlikle kompakt olarak adlandırılamaz. Sistem, bir radyatör, bir pompa, ısı boruları ve SSD'ye monte edilen kalın bir temas yüzeyinden oluşuyor. Bu neredeyse canavar gibi görünen bu soğutucuya SSD bağlanıyor.

Hibrit Soğutma Sistemi

Yapının bir parçası olarak küçük bir fan da bulunmaktadır. Bu fan, radyatör ve temas yüzeyi arasında kapalı bir devrede hareket eden sıvıyı soğutmaktadır. Bu sıvı soğutma sistemini hibrit yapan, aynı zamanda hava soğutma unsurlarının da kullanılmasıdır.

Soğutma Sisteminin Etkinliği

Üretici, bu soğutma sistemini ne kadar etkili olduğuna dair herhangi bir bilgi vermemekle birlikte, tek bir radyatör veya radyatörle bir fanın kullanıldığı geleneksel çözümlere göre daha etkili olması beklenmektedir.

Spatium M580 Frozr Liquid SSD Performansı

Spatium M580 Frozr Liquid SSD'nin okuma ve yazma hızları MSI tarafından 14.000 MB/s ve 12.000 MB/s olarak açıklanmıştır. SSD'de Phison E26 adlı güncellenmiş bir denetleyici kullanılmaktadır ve daha hızlı NAND flaş bellek yongalarıyla çalışabilme yeteneğine sahiptir.

Ürünün Yaygınlaştırılması ve Fiyat Bilgisi

MSI, Spatium M580 Frozr Liquid'i 1 TB, 2 TB ve 4 TB kapasitelerinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak, ürünün fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağı henüz belirsizdir. Bu yeni nesil SSD'nin kullanıcılar arasında ne kadar popüler olacağını ve teknoloji dünyasında nasıl bir etki yaratacağını görmek için bekleniyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!