fcp

MSI, Intel Core Ultra destekli oyun konsolu Claw'ı tanıttı

Kemal Y. 09.01.2024 (Güncellenme: 27.05.2024) Takip et
MSI
MSI, dünyanın Intel Core Ultra destekli ilk taşınabilir konsolu Claw'ı tanıttı.
MSI, Intel Core Ultra destekli oyun konsolu Claw'ı tanıttı

MSI, Valve Steam Deck'e meydan okuyan yeni bir taşınabilir oyun konsolu olan Claw A1M'i CES 2024 fuarında tanıttı. Bu Tayvanlı üreticinin silahı, AMD yerine Intel Core Ultra (Meteor Lake) işlemcisi kullanılan bu taşınabilir konsoldur.

Donanım ve Fiyat Seçenekleri

MSI Claw A1M'in temel versiyonu, Intel Core Ultra 5 işlemci ve 512 GB dahili depolama ile birlikte gelirken, en güçlü versiyonu Intel Core Ultra 7 155H işlemci ve 1 TB PCIe 4.0 SSD ile donatılmıştır. 16 GB LPDDR5 RAM'e sahiptir. Üç farklı versiyonu bulunmaktadır ve fiyatları $699 ile $799 arasında değişmektedir. Claw, üreticiye göre AAA oyunları çalıştırabilir. Bu sınıftaki en büyük batarya, tam yük altında iki saatlik kullanım süresini sağlar ve soğutma sistemi, geliştiriciye göre rakiplerinden %50 daha büyük deliklere sahiptir.

Tasarım ve Ekran Özellikleri

MSI Claw A1M'in boyutları 294 × 117 × 21.2 mm ve ağırlığı 675 g'dir. Düğmeler, tetikleyiciler ve joystikler, Hall etkisi prensibine dayalı olarak çalışır, bu da onları gelecekte "joystick drift" sorunundan koruyabilir. 7 inçlik ekran, 1080p çözünürlük, 500 cd/m²'ye kadar parlaklık ve 120 Hz'ye kadar değişken yenileme hızına sahiptir. Cihazın üst kısmında microSD kart yuvası, Thunderbolt 4 portu, 3.5 mm kulaklık jakı ve parmak izi tarayıcılı güç düğmesi bulunmaktadır. Macro tuşları, çeşitli işlevlere atanabilen RGB aydınlatma ile birlikte joystick'lerin çevresinde bulunmaktadır. Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 desteği de mevcuttur.

İşletim Sistemi ve Uygulamalar

MSI Claw A1M, Windows 11 işletim sistemi üzerinde çalışmaktadır ve hızlı oyun başlatma için önceden yüklenmiş MSI Center M uygulamasına sahiptir. Ayrıca, Android oyunlarını çalıştırmak için App Player uygulaması da bulunmaktadır.

Çıkış Tarihi ve Satış

MSI Claw taşınabilir konsolu, Şubat veya Mart aylarında piyasaya sürülecek. Tr fiyatı ve çıkış tarihi henüz bilinmiyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!