fcp
Gaming Gecesi Kampanyası 2024

Netflix, dizi ve film bağımlılarına daha az reklam gösterecek

Kemal Y. 03.11.2023 (Güncellenme: 31.05.2024) Takip et
Netflix, reklam içeren abonelik tarifesinde yapılacak değişiklikleri duyurdu; bu değişiklikler, reklam izleme süresini azaltmayı ve çevrimdışı izleme özelliği eklemeyi içeriyor
Netflix, dizi ve film bağımlılarına daha az reklam gösterecek

Netflix, geçen yıl reklam içeren erişilebilir bir abonelik başlattı ve bu girişimin başarılı olduğu görünüyor. Son zamanlarda Netflix, reklam içeren tarife yakında yapılacak bazı değişiklikleri duyurdu. Özellikle, aktif kullanıcıların dizi veya filmleri sürekli izlemeleri durumunda gördükleri reklam miktarı azalacak.

Reklam İçeren Netflix Tarifesi

Reklam içeren Netflix tarifesi, en uygun fiyatlı abonelik seçeneğidir ve ABD'de 6,99 dolar olarak sunulmaktadır. İlk başta, bu tarife bir dizi sınırlamayla başlatıldı, bunlar arasında yalnızca 720p formatında yayın desteği bulunmaktaydı. Netflix, kademeli olarak bu kısıtlamaları kaldırdı ve şu anda bu tarife 1080p oynatma desteği sunmaktadır. Ayrıca, bu "reklam" tarifesi başlatıldığında Apple TV'yi desteklemiyordu, ancak bu yılın mart ayında destek eklenmiştir.

2024'ten İtibaren Değişiklikler

Netflix'e göre, 2024'ün ilk çeyreğinden itibaren, bu tarife sahip kullanıcılar sürekli içerik izlerlerse ne kadar reklam göreceklerini öğrenebilecekler. Netflix'e göre, üç dizi bölümü üst üste izledikten sonra dördüncü bölüm kullanıcı için reklamsız olacak.

Netflix ayrıca, son gelir raporunda ilk kez açıkladığı şeyi tekrarladı: reklam içeren tarife yakında çevrimdışı izleme için içerik indirme özelliği sunacak, bu da Netflix'i "reklam destekli bir akış hizmeti sunan tek şirket" yapacak.

Reklam İçeren Tarife İlgi

Reklam içeren Netflix tarifesi şu anda dünya genelinde aylık 15 milyon aktif kullanıcıya sahiptir. Şirket, söz konusu iyileştirmelerin yeni kullanıcıları platforma çekeceğini düşünüyor. Özellikle "Temel" ve "Premium" tarife seçenekleri son zamanlarda sırasıyla 12 ve 23 dolara yükseldi, ancak reklam içeren tarife, Kasım 2022'deki başlangıcından bu yana fiyatlandırma değişikliği yapılmadı.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!