fcp
Gaming Gecesi Kampanyası 2024

Netflix'ten flaş karar! O hizmetini kalıcı olarak kapatıyor ve kullanıcılardan para almayacak

Kemal Y. 23.08.2023 (Güncellenme: 31.05.2024) Takip et
DVD kiralama işini Eylül ayı sonunda kalıcı olarak kapatmayı planlayan Netflix, son müşterilerinin DVD'lerini ellerinde tutmalarına izin verdi. Bu kullanıcılardan hiçbir ek ücret alınmayacak. İşte detaylar..
Netflix'ten flaş karar! O hizmetini kalıcı olarak kapatıyor ve kullanıcılardan para almayacak

Netflix'in büyük hayallerle kulalnıam sunduğu DVD posta ile teslim hizmetine son abonelik günü 28 Ağustos'tur. Sadece ABD'de yaşayan Netfix kullanıcılarının kullanabildiği Netflix DVD hizmeti Eylül ayının sonunda kalıcı olarak kapatılıyor. Servis 29 Eylül'de faaliyetine son verecek ve bu tarihe kadar özel bir teklif ile halen DVD alınabilecek. Müşteriler Netflix'ten en fazla 10 DVD ve Blu-ray disk talep edebilirler. 29 Eylül'den sonra video kiralama aboneleri bu diskleri geri göndermek zorunda kalmayacak ve şirket bunun için ekstra ücret talep etmeyecek. Netflix'in ekstra ücret talep etmeyecek olması elbette kullanıcıların çok hoşuna gitti. Birçok kullanıcı sosyal medya aracılığı DVD koleksiyonuna katkı yaptığı için ve karşılığında ücret almadığı için Netflix'e teşekkür etti.

Kimsenin malı bende kalmasın diyenler iyi okuyun!

Netflix, kiralama modeli ile DVD veya Blu-ray gönderdiği kişilere hediye ettiği DVD'leri almak istemeyenler olabilir. Netflix'in malını geri vermek isteyenler hala bunu yapabilecek. Kiralık DVD ve Blu-ray diskler 27 Ekim'e kadar kabul edilecek. Netflix'in kiralama işinden tamamen çekildikten sonra kalan stoklarla ne yapmayı planladığı sorusuna yanıt gibi görünüyor.

Netflix açıklama yaptı

Netflix isteyenlerin iade yapabileceğini fakat bunun zorunlu olmadığına dair bir açıklama da yaptı. Yapılan açıklamada "29 Eylül'den sonra geri dönülmeyen diskler için ücret almayacağız. Lütfen son teslimatların tadını çıkarın, istediğiniz kadar," denildi.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!