fcp

Reklamsız Netflix artık %30 daha pahalı olacak

Kemal Y. 24.01.2024 (Güncellenme: 30.05.2024) Takip et
Netflix, Basic planını tamamen kapatma kararı alarak, abonelere bu plan yerine daha yüksek fiyatlı bir seçenek sunacak ve reklamlı planın popülerliğini artırmaya odaklanarak, içerik ve hizmet yelpazesini genişletmeye devam ediyor.
Reklamsız Netflix artık %30 daha pahalı olacak

Geçen yıl, video akış hizmeti Netflix, yeni abonelere $11.99 aylık ücretle bağlanma olanağını ortadan kaldırdı. Şirket şimdi, bütçe dostu bir reklamsız tarife erişilebilen ülkelerde bu temel planı tamamen kapatma kararı aldı. Değişiklik, şirketin dönem raporunda duyuruldu ve Kanada ve Birleşik Krallık'taki izleyiciler bu değişiklikleri bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren hissedecek.

Yeni Tarife ve Fiyatlandırma

Netflix Basic planına abone olanlar, artık en ucuz reklamsız seçenek olan aylık $15.49'lik bir tarife geçmeye teşvik edilecek. Bu, mevcut fiyatla karşılaştırıldığında neredeyse %30'luk bir artışa denk gelir. Ancak kullanıcılara $6.99'a reklam içeren bir plan ve aylık $22.99'a Premium plan gibi iki başka seçenek sunulacaktır.

Reklamlı Planın Popülerliği

Netflix'in dördüncü çeyrekte reklamlı tarife abone sayısı, bir önceki çeyrekte olduğu gibi %70 arttı. Bu artış, tarifenin özelliklerinin genişletilmesine, 1080p çözünürlüğe ve indirme desteğine ek olarak Basic tarife ile kayıt yapma seçeneğinin kaldırılmasına katkıda bulundu. Platformdaki tüm kayıtların %40'ını oluşturan reklamlı tarife, şu anda aylık 23 milyon aktif izleyiciye sahip.

Genişleyen Netflix Kütüphanesi

Netflix, 4K çözünürlükte içerik ve oyun kataloğu ekleyerek tekliflerini sürekli genişletiyor. Ancak bu yenilikler için platform, izleyicilerden bir miktar daha fazla ödeme yapmalarını bekliyor. Şirket, "Netflix'e yatırım yapıyoruz, onu iyileştiriyoruz ve zaman zaman abonelerimizden bu iyileştirmeleri yansıtmak için biraz daha fazla ödeme yapmalarını istiyoruz" dedi. Ayrıca, Netflix, popüler güreş programı Monday Night Raw WWE'nin 10 yıllık bir anlaşma ile yayınlanacağını duyurarak, bu anlaşmanın değerini 5 milyar dolar olarak açıkladı.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!