fcp

Samsung'un Galaxy Watch'in 'taşikardi' yapacak özelliğine izin verildi!

Kemal Y. 12.02.2024 (Güncellenme: 25.05.2024) Takip et
Amerikan düzenleyici, Samsung'un Galaxy Watch'ta uyku apnesini tespit etme işlevini etkinleştirmesine izin verdi. Bu özellik uyku apnesi olan ama farkında olmayan kişilerin kalp atışlarını hızlandırabilir.
Samsung'un Galaxy Watch'in 'taşikardi' yapacak özelliğine izin verildi!

Samsung, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) uyku apnesi tespit özelliğini Samsung Galaxy Watch akıllı saatlerinde kullanma iznini aldı. The Verge'in bildirdiğine göre, bu özellik, Samsung Health Monitor uygulamasının III. çeyrekte güncellenmesinin ardından ABD'deki kullanıcılar için kullanılabilir olacak.

Gelişmiş Sağlık İzleme

Geçen yılın sonbaharında, Güney Kore'nin Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, nefes alıp verme bozukluklarını tespit etmek için giyilebilir cihazların kullanımını onayladı. Bu nedenle, Samsung Health Monitor güncellemesi öncelikle bu ülkede piyasaya sürülecek.

Tıbbi Değerlendirme

Doktorlar, akıllı saatlerin uyku apnesi ve diğer sağlık sorunlarını tespit etmek için güvenilir bir araç olmadığını düşünse de, Apple, Fitbit, Withings gibi şirketler bu özellikleri ürünlerine entegre etmek için çaba harcıyorlar.

Apple Watch ve Sağlık İzleme

Bloomberg'e göre, Apple, Apple Watch'un bir sonraki nesli için uyku apnesi ve hipertansiyon da dahil olmak üzere genişletilmiş sağlık izleme özellikleri üzerinde çalışıyor. Ancak, FDA henüz bu özelliğin kullanımını onaylamadı ve şirket, cihazdan SpO2 ölçüm özelliğini çıkarmak zorunda kaldı.

Galaxy Watch ve Uyku Takibi

Samsung Galaxy Watch, kullanıcıların gece boyunca kan oksijen seviyelerini izler. Bu özellik, uyku apnesi ve diğer uyku bozukluklarını tespit etmek için önemlidir. Mayo Kliniği'ne göre, uyku sırasında solunum problemleri, hem merkezi uyku apnesi (beynin solunum kaslarına sinyal göndermemesi durumu) hem de obstrüktif uyku apnesi sendromunun (uyku sırasında üst solunum yollarının kısmen veya tamamen kapanması) ana belirtilerinden biridir.

Kullanım Şartları

Uyku apnesi tespit özelliğini kullanabilmek için kullanıcıların Samsung Galaxy Watch'ı gece boyunca açık bırakmaları ve uyku düzenlerini 10 günlük bir süre boyunca en az dört saat boyunca iki kez izlemeleri gerekecek.

Gelecek Perspektifler

Giyilebilir cihazların sağlık izleme özellikleri, kullanıcıların yaşam kalitesini artırmaya yönelik umut verici bir alanı temsil ediyor. Samsung ve diğer teknoloji şirketleri, bu alanda yapılan çalışmalara devam ederek, sağlık teknolojilerini daha da geliştirebilirler.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!