Türkiye başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde en çok indirilen mesajlaşma uygulaması olan Signal, en çok ABD’de kullanılıyor. 2018 yılından sonra popüler hale gelen uygulamanın ilk ismi Signal Mesenger’dı fakat sonrasında Messenger yazısı atıldı. Signal uygulamasını bu kadar kısa sürede popüler bir hale getiren şey ise sahibi olmamasıdır.
ABD merkezli Signal Vaktı tarafından geliştirilen uygulama en güvenli uygulama olduğunu iddia ediyor. Signal, 2023 yılına girmeden 24 saat sonra kaybolan mesajlar, fotoğraflar ve videolar özelliğini devreye alacak. Bu hikaye özelliğinin Instagram veya Whatsapp’tan ayrılan tarafı ise metinlerinde 24 saatlik olarak paylaşılabilir olmasıdır. Signal rakibi Whatsapp’ta 24 saatlik metin seçme ve paylaşma özelliği yok. Bütün mesajlarınızı isterseniz 24 saat isterseniz 90 gün veya farklı periyotlarda otomatik olarak silebiliyorsunuz.
Mahremiyete önem verenler kullanıyor
Hiçbir sahibi olmayan Signal uygulamasını en çok kişiler gazetecilerdir ve mahremiyete değer veren insanlardır. Bu özellikten para kazanılmasına Signal kesinlikle karşıdır. Gizliliğin önem verildiği bir uygulamada neden hikaye özelliği var diye sorduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Signal’in başkanı Meredith Whittaker Axios’a yaptığı açıklamada, hikaye özelliğinin kullanıcılarının istediği bir özellik olduğunu ve bu sebeple yeni özelliğin uygulamaya yakın zamanda entegre olacağını söyledi.
Signal bu özellik ile kullanıcı sayısını artırmayı planlıyor. Kar amacı olmayan bir platformun daha fazla kullanıcıya ulaşmak için yeni özellikleri piyasa sürmesi elbette pek mantıklı gelmiyor olabilir. Signal, daha fazla kullanıcıya ulaşmak istemelerinin sebebinin insanların Signal gibi gizlilik esaslı ve şifreli mesajlaşma uygulamasının varlığından haberdar edilmesi diye açıklıyor. Hikayelerde ekran görüntüsü de alınabilecek. Ekran görüntüsü engelleme için herhangi bir yazılım desteği de olmayacak. Yöneticiler gizlilik esaslı bir uygulamada ekran görüntüsü alınmasının neden önüne geçilmediğini de soruldu fakat cevap alınamadı.
Bağışçılar ile yeni özellikler gelecek
Signal Vakfına yapılan bağışlar ile daha yeni özelliklerin de geleceği açıklandı. Signal’e yapılan aylık bağış havuzunun sürekli olarak arttığı Signal’de asla reklam olmayacağı söylense de şirketler hikayeleri genelde reklam stratejileri için kullanıyorlar. Uygulamanın gelir elde etmek için ilerleyen zamanlarda ek özellikler için ücret isteyeceği de söylendi. En güvenli ve izlenemez bir uygulama olduğunu iddia eden Signal’in başarısını hep birlikte göreceğiz.
Siz Signal kullanıyor musunuz? Signal Türkiye’de popüler değildir fakat hızla indirilmeye ve tavsiyelerle popüler olmaya devam ediliyor. Signal uygulaması ile alakalı geri dönüşlerinizi bekliyoruz.