fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Winamp Yeniden Doğuyor! Artık Açık Kaynak Kodlu Olacak

Kemal Y. 21.05.2024 (Güncellenme: 16.06.2024) Takip et
Llama Group, Winamp'ı yeniden canlandırarak, geliştiricilere açık kaynaklı bir platform sunarak, müzik endüstrisinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.
Winamp Yeniden Doğuyor! Artık Açık Kaynak Kodlu Olacak

Llama Group, yaz ortasında, hem dinleyicilere hem de sanatçılara yönelik olan final versiyonunu Winamp adlı müzik yayını platformunu başlatmayı planlıyor. Bununla birlikte, geçmişte popüler olan aynı adı taşıyan medya oynatıcısı yakın gelecekte kaybolmayacak. Şirket, oynatıcının kaynak kodunu açık hale getirerek, dünya genelinden geliştiricilere projenin gelişimine devam etme imkanı sunmayı amaçlıyor.

Winamp Geliştirme Lisansı

2024 yılı 24 Eylül'ünden itibaren, Winamp'ın gelişimine ilgi duyan geliştiriciler, Llama Group'tan oynatıcının kodu üzerinde çalışma lisansı alabilecekler. Şirket, uygulamanın geliştirilmesine ilgi duyan programcılar arıyor ancak resmi Winamp sürümü üzerinde tam kontrol Llama Group'ta kalacak.

FreeLlama Projesi ve İşbirliği

Yakında başlayacak işbirliği, FreeLlama projesi çerçevesinde üçüncü taraf geliştiricilerle gerçekleştirilecek ve Llama Group, ilgilenen geliştiricilerin şirketle iletişime geçerek kendilerinden bahsetmelerini istiyor. Şirket, katkıda bulunmaya ve deneyim, fikirler ve heyecanlarını paylaşmaya hazır kişiler arıyor.

Winamp'ın Geçmişi ve Değeri

Windows 95'te ortaya çıkan Winamp, günümüze kadar ulaşmayı başardı ve geniş bir ses formatını destekleyen tam teşekküllü bir müzik oynatıcı olarak kaldı. Llama Group, Winamp'ın sadece bir müzik oynatıcı olmadığını, uygulamanın benzersiz dijital kültürü, estetiği ve kullanıcı deneyimini temsil ettiğine inanıyor. FreeLlama girişimi, zamanı test edilmiş Winamp oynatıcısıyla hala müzik dinleyen milyonlarca kullanıcının beklentilerini karşılamayı amaçlıyor.

Winamp'ın yeniden canlanması ve gelişimine dair ne düşünüyorsunuz? Sizce bu proje, müzik dinleme deneyimini nasıl etkileyecek?
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!