fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Windows'taki o özellik sadece Snapdragon X Elite ile çalışacak

Kemal Y. 22.05.2024 (Güncellenme: 16.06.2024) Takip et
Windows'taki Otomatik Süper Çözünürlük yükseltici başlangıçta yalnızca Qualcomm Snapdragon X Elite ile çalışacak
Windows'taki o özellik sadece Snapdragon X Elite ile çalışacak

Microsoft, Windows işletim sistemi düzeyinde Otomatik Süper Çözünürlük (Auto SR) görüntü ölçekleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu özellik sadece oyunlar için değil, aynı zamanda uygulamalar için de kullanılabilecek. Bu amaçla, işletim sisteminde ilgili ayarlar bulunacak.

Copilot Plus PC: Yeni Bir Donanım Markası

Copilot Plus PC, çeşitli üreticilerden Windows dizüstü bilgisayarlarına verilecek yeni bir markadır. Bu bilgisayarlar yapay zeka çalışmaları için donanım sağlayan ve işletim sistemi genelinde AI özelliklerini destekleyen donanımla donatılmıştır. Microsoft'un dün, Microsoft Surface'in yanı sıra Dell, Lenovo, Samsung, HP, Acer ve Asus'tan yeni Copilot Plus PC dizüstü bilgisayarlarını duyurdu. Bunların hepsini birleştiren şey, Qualcomm Snapdragon X Elite işlemcilerinin temel alınmasıdır. İlk etapta, yalnızca bu tür işlemcilere sahip bilgisayarlar Auto SR desteği alacak.

Gelecekteki Olası Genişleme

Microsoft'un Auto SR tanımında, Qualcomm Snapdragon X Elite dışında herhangi bir işlemciye atıfta bulunmaz. Ancak bu yıl, AMD Strix Point ve Intel Lunar Lake yongalarının piyasaya sürülmesi bekleniyor ve bunların da Microsoft Copilot Plus PC markasının bir parçası olması planlanıyor.

Auto SR'nin sadece bu işlemciler ve sistemlerle sınırlı olmayacağını ummak önemlidir. Windows'un güçlü bir modding topluluğu vardır, bu yüzden Microsoft'un destekleyen platformları genişletmediği sürece, bir noktada fonksiyonun tüm platformlar ve oyunlar için açılacağını görmek muhtemeldir. Şimdilik, oyunların sürücü düzeyinde ölçekleme teknolojilerini kullanabilirsiniz, örneğin, Radeon Super Resolution, veya Lossless Scaling gibi üçüncü taraf araçlara başvurabilirsiniz.

Yorumlarınızı bekliyorum! Microsoft'un bu teknolojiyi sadece belirli işlemcilere ve sistemlere sınırlaması sizce doğru bir yaklaşım mı?
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!