fcp

Yeni Kia EV3, ChatGPT'li bir yapay zeka asistanına sahip olacak

Kemal Y. 26.05.2024 (Güncellenme: 27.07.2024) Takip et
Kia'nın yeni elektrikli SUV'si EV3, generatif yapay zeka tabanlı bir sesli asistana sahip olacak. İşte detaylar..
Yeni Kia EV3, ChatGPT'li bir yapay zeka asistanına sahip olacak

Perşembe günü tanıtılan Kia EV3, küresel otomobil üreticilerinin araçlarına generatif yapay zeka getirme konusundaki artan ilgisini ortaya koyuyor.

Kia'nın Yeni Sesli Asistanı

Kia, Kia EV3'ün ChatGPT tarafından geliştirilen metin üreten yapay zeka sohbet botuna dayanan yeni bir sesli asistana sahip olacağını açıkladı. Kia EV3 ve yapay zeka asistanı, Temmuz 2024'te Kore'de piyasaya sürülecek ve yılın ikinci yarısında Avrupa'ya gelecek. Kia, Avrupa lansmanının ardından Kia EV3'ün satışını diğer bölgelere de genişletmeyi planlıyor. Kia EV3 nihayetinde Amerika Birleşik Devletleri'ne de gelecek, ancak otomobil üreticisi bir tarih belirtmedi.

Kia'nın Sesli Asistan Geliştirmesi

Kia'nın müşteri deneyimi tasarımı başkanı Pablo Martinez, AI asistanının arkasındaki büyük dil modelinin (LLM) OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT olduğunu açıkladı, ancak bunun otomobil üreticisi tarafından "yoğun bir şekilde değiştirildiğini" ve özelleştirildiğini belirtti.

Generatif Yapay Zeka ve Otomobiller

Araçlardaki sesli asistanlar yeni değil, ancak sürücüler için deneyim genellikle kullanışsızdan araçla neden konuştuğumuza kadar değişir. BMW, Kia, Mercedes-Benz ve Volkswagen gibi otomobil üreticileri, generatif yapay zekanın sesli asistanları çok daha yetenekli hale getireceğini ve sürücülerle ve yolcularla doğal bir konuşma şeklinde etkileşim kurma yeteneği kazandıracağını savunuyor.

Generatif Yapay Zeka ve Otomotiv Sektörü

Generatif yapay zeka'nın araçlara uygulanmasıyla ilgili konuşmalar geçen yıl arttı ve bu konu - ve startup OpenAI - büyük ilgi gördü. Mercedes-Benz, konuşma tabanlı AI-bot'u MBUX eğlence sistemine Haziran 2023'te ekledi. Ocak ayında, otomobil üreticileri BMW ve Volkswagen, Las Vegas'taki CES teknoloji fuarında teknolojiyi sergiliyordu.

Kia'nın Yeni AI Tabanlı Asistanı

Kia Asistanı ilk kez Nisan ayında Kia K4'te tanıtıldı, bu yaz piyasaya sürülecek yeni benzinli kompakt sedan. Kia EV3 ise şirketin portföyündeki ilk tamamen elektrikli araç olup yeni AI tabanlı asistana sahip.

Kia EV3 ve benzeri araçlardaki yapay zeka tabanlı asistanlar, sürücü deneyimini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!