fcp
Hesaplı Nisan 2024

Yenilenmiş Cep Telefonu Ne Demek?

Emirhan K. 18.07.2022 (Güncellenme: 25.04.2024) Takip et
Yeni bir cep telefonu almak isteyen kullanıcıların artık ilk tercihleri ya ikinci el akıllı telefon ya da yenilenmiş akıllı telefon modelleri olmuş durumda. Sizler için bu yazımızda “Yenilenmiş cep telefonu ne demek?” sorusuna yanıt vereceğiz.
Yenilenmiş Cep Telefonu Ne Demek?

Gün geçtikçe yenilenmiş cep telefonu modellerine olan talep artıyor. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi yenilenmiş akıllı telefon modellerinin neredeyse sıfır cep telefonu modelleri ile aynı olması. Donanım ve yazılım olarak sorun yaşayan cep telefonları yenilerek piyasaya sürülmeye başladı.Yenilenmiş olarak adlandırılan bu cep telefonu modelleri fiyat olarak hem daha uygun hemde sıfır cep telefonu modellerinden farkı yok diyebiliriz.

Yeni bir cep telefonu almak isteyen kullanıcıların artık ilk tercihleri ya ikinci el akıllı telefon ya da yenilenmiş akıllı telefon modelleri olmuş durumda. Çoğu kullanıcı bu iki farklı kavramı hala karıştırıyor. Sizler için bu yazımızda “Yenilenmiş cep telefonu ne demek?” sorusuna yanıt vereceğiz.

Yenilenmiş cep telefonları

Refurbished cep telefonları, uzmanlar tarafından yenileme sürecine giren ve sıfır bir cep telefonu seviyesine getirilen telefonlardır. Yenilenmiş telefonlar, donanım veya yazılımsal sorunlar ile karşılaşan kullanıcılar tarafından iade edilen cep telefonlarıdır. Yenileme merkezleri, bu akıllı telefon modellerine sıfırlama işlemi uygular. Bu sayede yenilenmiş cep telefonu modelleri, bütün hatalarından arındırılmış bir şekilde piyasada satışa sunuluyor. Kullanıcılara fiyat konusunda da avantaj sağlayan yenilenmiş telefonlar sıfır bir akıllı telefon modeli almak yerine iyi bir seçenek olarak gösteriliyor.

Yenilenmiş Telefon Ne Demek?

Yenilenmiş cep telefonu modelleri tıpkı ikinci el cep telefonları modelleri gibi bir kullanıcı tarafından daha önceden kullanılmış cihazlardır. Fakat yenilenmiş cep telefonu modelleri ikinci el akıllı telefon modellerinin aksine yenileme sürecinden geçerek tıpkı sıfır bir cep telefonu modeli gibi karşımıza çıkar. Tasarım olarak darbe ve çiziklerden arındırılmış ve gerektiğinde yazılımsal olarak yeniden düzenlenmiş bu akıllı telefon modelleri sıfır bir cep telefona yakın bir hâle gelmesiyle çoğu tüketici tarafından tercih ediliyor. Yenilenmiş cep telefonu modelleri genellikle arızalı ve onarılması için şirkete iade edilen akıllı telefon modelleridir.

Yenilenmiş telefonlar, donanım ve yazılım konularında sıkıntı yaşamış ve iade edilmiş cep telefonlarıdır. Yetkili firmalar tarafından geri alınan arızalı cep telefonu modelleri, teknik uzmanlar tarafından bir test aşamasından geçer. Bu test aşamasında donanımsal olarak sıkıntıları olan akıllı telefon modelleri orijinal parçaları ile değiştirilir. Yazılımsal olarak sorun yaşayan akıllı telefon modelleri ise bütün sorunlarından arındırılır. Yenilenmiş telefonları, dış görünüm ve yazılım olarak sorunlarından tamamen kurtulmuş ve sıfıra en yakın cep telefonu modelleri olarak karşımıza çıkar. Yeni bir akıllı telefon almak isteyen veya cep telefonunu modelini yükseltmek isteyen kullanıcılar yenilenmiş cep telefonunu tercih edebilirler.

Yenilenmiş cep telefonları

Cep telefonu üreticileri bu arızalı akıllı telefon modellerinin bütün sorunlarını çözerek piyasada satışa hazır bir hâle getiriyor. Fiyat olarak tüketiciyi memnun eden ve sıfır cep telefonu modellerinden farkı olmayan yenilenmiş cep telefonu modelleri 12 ay garantilidir. Hem donanım ve yazılım konusunda sorunlarından arındırılmış hem de 12 ay garanti süresine tabi tutulan bu cep telefonu modelleri oldukça popüler hâle gelmeye başladı. Yasal olarak yenileme merkezlerinde yenilen cep telefonu modelleri 1 yıl garanti kapsamında piyasaya sürülmesine ek olarak ta “Veri Koruma Yasası” sebebiyle bir önceki sahibinin bütün verileri silinmiş olarak karşınıza çıkıyor.

Temiz, kullanışlı ve uygun fiyatlı cep telefonu modelleri arayan tüketiciler, son dönemde yenilenmiş akıllı telefon modellerine olan talebi yükseltmiş durumda. Sıfır cep telefonu modellerinden neredeyse bir farkı olmayan yenilenmiş cep telefonu modelleri, kullanıcıya sunduğu avantajlar sayesinde oldukça tercih edilebilir bir konumda. Cep telefonunu yenilemek isteyen veya cep telefonunun bir üst modelini almak isteyen kullanıcıların rahatlıkla tercih edebileceği yenilenmiş akıllı telefon modelleri, ikinci el akıllı telefon almak yerine iyi bir tercih olarak görülebilir.

Yenilenmiş iPhone Ne Demek?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi yenilenmiş cep telefonları, uzman teknisyenler tarafından yeniden revize edilerek tüm sıkıntılarını çözülmüş ve sıfıra en yakın cep telefonu modelleri olduğunu söyleyebiliriz. Yenilenmiş telefonların dış görünümünde neredeyse hiçbir sorun yoktur ve donanım olarak yenilenmiş telefon modelleridir. Bu yüzden bu akıllı telefon modellerini uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Yenilenmiş iPhone modelleri ise aynı mantıkta ilerliyor. iPhone almış bir kullanıcı fikrini değiştirmiş veya karşılaştığı bir sorundan dolayı telefonu iade etmiş olabilir. İade sürecinden sonra uzman ekipler, yaptıkları çeşitli testler ile birlikte iade edilmiş iPhone modelini yenileme sürecine başlarlar.

Yenilenmiş iPhone

Bu süreç boyunca cihaza farklı testler uygulanır ve cihazın donanımsal bir sorunu varsa orijinal parçalar ile değiştirilir. Yenilenmiş iPhone almanın hiçbir sakıncası yoktur. Ayrıca daha uygun fiyatlı satışa sunulduğu için sıfır yerine yenilenmiş cep telefonu kategorisinde yer alan cep telefonlarını tercih edebilirsiniz. Kısa bir süreliğine kullanılmış belkide hiç kullanılmamış bu cep telefonu modelleri size uzun bir süre eşlik edebilir. Yenilenmiş telefonlara artan talep ile birlikte yenileme merkezleri de iPhone modellerini satışa sunuyor.

Yenilenmiş Telefon Nedir Alınır mı?

Yenilenmiş telefonlar, donanım ve yazılım sorunları yaşayan cep telefonu modellerinin bütün sorunlarından arındırılmış halidir. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yenileme tesisi lisansına sahip olan şirketler tarafından piyasaya sunulan yenilenmiş telefonlar oldukça güvenilirdir. 12 ay garanti süresi ile birlikte satışa sunulan yenilenmiş telefonları, yeni bir cep telefonu satın almak isteyen kullanıcılar için mükemmel bir avantaj sağlıyor. Teknik uzmanlar tarafından dış görünüşü, donanımı ve yazılımı kusursuz bir hâle gelen yenilenmiş telefonlar, kullanıcıya en iyi performansı sunmayı vadeder. Üreticiler artan talep ile birlikte ürün yelpazelerine birçok iPhone ve Android modelleri eklemeye devam ediyor.

Yenilenmiş Telefon Güvenilir mi?

Yenilenmiş cep telefonu modelleri, sıfır cep telefonu almak istemeyen kullanıcılar için en iyi alternatiflerden bir tanesi. Yenilenmiş telefon almak isteyen tüketicilerin dikkat etmesi gereken kısım ise telefonu satın alacağınız firmadır. Satın alacağınız firmayı incelerken bazı noktaları kaçırmamanız gerekiyor. Ticaret Bakanlığı tarafından “Yenileme Merkezi” lisansını almış ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen “TSE Hizmet Yeri Yeterlilik “ belgesini almış bir firma olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu lisanslara sahip olan bir firmadan gönül rahatlığıyla yenilenmiş telefon alabilirsiniz.

Yenilenmiş iPhone ve Yenilenmiş Android Akıllı Telefon

Yenilenmiş cep telefonu modellerinin 1 yıl garantili olduğunu ve sıfır bir telefondan farkının olmadığını belirtelim. Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından belgelere sahip olan firmalardan telefonu almak sizin içinde önemli bir husustur. Bakanlık tarafından belgeleri tam olan firmalara güvenebilirsiniz. Belgeleri tam olan firmalar, cep telefonunu satışa sunmadan önce telefonu testlerden geçirerek tüm kontrolleri yapmış olurlar. Satın alacağınız cep telefonu modelinde herhangi bir çizik, parmak izi veya darbe şeklinde sorunlarla karşılaşmazsınız. Ya da cep telefonunda yazılımsal bir sorun yoktur. Tamamen bakımı yapılmış bu akıllı telefon modellerini gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Belgeleri tam olan bir firmadan alışveriş yapmanız durumunda eğer bir sorunla karşılaşırsanız kanunen haklarınızı kullanabilirsiniz.

Yenilenmiş Telefon Orijinal mi?

Yenilenmiş telefonların orijinallik durumu satıcıya bağlı olarak farklılık gösterebilir. “Yenileme Merkezi” eğer güvenilir bir markaysa donanım sorunlarında kullandığı parçalar orijinal olmak zorundadır. Tabii ki bazı satıcılar yan sanayi ürünler kullanarak yenileme işlemlerini yapabilir ve telefonun orijinalliğini yok ederek daha ucuz bir fiyat ile kullanıcının karşısına çıkabilir. Eğer yenilenmiş telefon, orijinal parçalar ile birlikte yenileme işlemini tamamlamış ise bu telefon orijinal kategorisinde yer alır. Sadece güvendiğiniz firmalardan alışveriş yapmanız gerektiğini unutmayın.

Kısacası Yenilenmiş cep telefonları yani refurbished telefonlar satıcıya bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Satıcı eğer orijinal parçalar kullanmışsa cihaz orijinalliğini kaybetmemiş demektir.

Yenilenmiş Telefon Mu İkinci El mi?

Yenilenmiş telefonların ikinci el telefonlara göre oldukça fazla avantajının olduğunu söyleyebiliriz. Lisanslı firmalar tarafından üretilen ve uygun fiyatlı olan yenilenmiş cep telefonlar, sıfır akıllı telefon almak istemeyen kullanıcılar için büyük bir fırsat. Sizler için Yenilenmiş cep telefonunun avantajlarını sıraladık.

  1. Teknik uzmanlar tarafından tekrar onarılan ve düzeltilen yenilenmiş cep telefonlarında tamamen orijinal parçalar bulunur. İkinci el cep telefonu satın aldığınızda cihazda orijinal parça yerine muadil ürünler ile karşılaşabilirsiniz.
  2. Yenilenmiş telefonlar, donanım ve yazılım olarak kusursuz işlem görürler. Yani satın alacağınız yenilenmiş bir akıllı telefon modelinde tuş çalışmaması veya batarya sorunu gibi sorunlar ile karşılaşmazsınız. Eğer yenilenmiş bir cep telefonunda bir sorun ile karşılaşırsanız, bunu yetkili servise bildirerek sorunu çözebilirsiniz. İkinci el cep telefonu satın aldığınızda bu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz ve değiştirme imkanınız yoktur.
  3. Yenilenmiş cep telefonları 12 ay garanti süresine sahiptir. Ayrıca teknik servis desteği de verilir. İkinci el cep telefonlarının ne garanti süresi vardır nede bir sorun ile karşılaştığınızda ulaşabileceğiniz teknik servis desteği.
  4. Devlet tarafından yeterli belgelere sahip bir firmadan yenilenmiş cep telefonu aldığınızda kaçak veya geçmişte illegal bir iş için kullanmış bir cihaz olmadığının garantisi verilir. İkinci el bir cep telefonu aldığınızda bunun garantisi yoktur.
  5. Yenilenmiş cep telefonu modelleri tamamen sorunlarından arındırılmış bir şekilde kullanıcının karşına çıkar. Yenilenmiş cep telefonu modellerinde herhangi bir donanım sorunu veya dış tasarımında herhangi bir çizik, parmak izi veya darbe izi ile karşılaşmazsınız. İkinci el cep telefonu modellerini satın aldığınız zaman bu tarz sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Emirhan Koyuncu

Mesai saatlerinde İncehesap içeriklerini üreten Emirhan, gün geceye bağladığında Valorant ve LoL düzlüklerinde tarih yazmaktadır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Çerezler Hakkında Bilgi Siteyi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.