fcp

YouTube Premium yılda 15 milyar dolarlık ek gelir sağlıyor

Kemal Y. 31.01.2024 (Güncellenme: 26.05.2024) Takip et
YouTube reklam gelirini %15,5 artırdı ve ücretli abonelikler artık yılda 15 milyar dolar getiriyor.
YouTube Premium yılda 15 milyar dolarlık ek gelir sağlıyor
Alphabet'in internet holdingi, 2023'ün dördüncü çeyreğine ait finansal sonuçları açıkladı. Buna göre, YouTube'un reklam gelirleri yıllık %15.5 artarak 9.2 milyar dolara ulaştı. Bu, Wall Street analistlerinin tahminlerine uygun bir şekilde gerçekleşti ve geçen yılın üçüncü çeyreğindeki büyüme trendini sürdürdü. 2022'nin dördüncü çeyreğinde YouTube reklam gelirleri neredeyse %8 azalmıştı.

Alphabet CEO'su Sundar Pichai Yorumladı

Çeyrek sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Alphabet ve Google CEO'su Sundar Pichai, "Arama faaliyetimizde devam eden güçten, YouTube ve bulut hizmetlerinden gelen büyüyen katkıdan memnunuz. Her biri, yapay zeka alanındaki yatırımlarımız ve inovasyonlarımızdan artık fayda sağlıyor. [Nöral ağ] Gemini çağına giriyoruz ve daha iyisi önümüzde" dedi.

Alphabet'in Gelir Kaynakları

Alphabet, YouTube TV abonelik gelirleri veya diğer ücretli hizmet gelirlerini ayrı bir istatistikte belirtmiyor, ancak bu gelirler aslında reklam gelirleri değil. Ancak Pichai, şirketin abonelik hizmetleri, YouTube Premium, YouTube Music ve YouTube TV dahil olmak üzere yılda 15 milyar dolarlık bir gelir elde ettiğini açıkladı. TikTok ile rekabet etmek amacıyla oluşturulan kısa video servisi YouTube Shorts, aylık 2 milyardan fazla kayıtlı kullanıcı tarafından kullanılıyor.

YouTube Personelinde 100 Kişilik Azalma

Alphabet'in gerçekleştirdiği yapılandırma kapsamında, YouTube personeli bu ay başında 100 kişi azaltıldı. Alphabet, 2023'ü 182,502 çalışanla tamamladı, bu da geçen yıla göre %4.1'lik bir azalmayı temsil ediyor. Şirket, yılda 2.1 milyar doları aşkın bir miktarda çalışanlara yönelik ayrılma yardımları ve bunlarla ilgili ödemeler için harcama yaptı.
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!