Sosyal Media
sefa

Bir Google Hizmeti Daha Yenileniyor! Google Workspace

Google Dökümanlar, Google Drive ve diğer Google hizmetleri dahil olmak üzere Google Workspace ve bazı hizmetler yenileniyor. Biz bugün Workspace hizmetini temel alacağız. Biliyoruz ki, Google şirketi çok uzun zamandır kullanıcıların işlerini en hızlı şekilde halledebileceği güncellemeler yapıyor. Özellikle en çok tercih edilen Google hizmetlerini en iyi şekilde dizayn ediyor. Gerek arayüz gerek yazılım konusunda en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu aşamada kullanıcılardan da Google şirketinin bu çalışmalarını çok sevdiğine dair geri dönüşlerin geldiğini de bildirmek isterim.

Google hizmetlerinde yapılan iyileştirme çalışmaları, hizmetleri daha etkin ve daha kolay kullanabilmek için çok önemli girişimlerden biridir. Şirket, Google Workspace’in mevcut birtakım özelliğini ve arayüzü değiştirdi. Yaptığı ufak değişikliklerde bile kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkartabildi. Ancak, bununla yetinmeyecek gibi görünüyor. Şirket, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Google bu çalışmaları kullanıcılardan gelen geri dönüşler ile birlikte yapıyor.

Google Workspace Yenileniyor! Yeni Arayüz ve İyileştirmeler ile Geliyor

Google Workspace’de daha önceden birtakım değişiklikler yapılmıştı. Bu kez yapılan değişiklikte özellikle arayüzde bulunan butonlar daha farklı konumlandırılarak kullanım kolaylığı sağlanacak. Aynı zamanda erişime sahip olanları içeren bir kullanıcı listesi de yer alacak. Dosya sahibi, listenin en üst sırasında yer alacak. Bununla birlikte dosyayı düzenleyebilen kullanıcılar ve ardından dosyayı görüntüleyip yorum yapabilen kullanıcılar gelecek. Her kullanıcı için erişim düzeyini belirleyebilmek adına yeni açılır menüler yer alacak.

Bir Google Hizmeti Daha Yenileniyor! Google Workspace

Google şirketi erişimi kaldırmak ve sahipliği aktarmak için ek seçenekler ekledi. İkinci seçenek sadece önceden yerinde kısıtlamalar dahilinde kullanılabilecek. Böylelikle kişisel hesap kullanıcıları, işletme hesapları ve kurumsal kullanıcılar ile paylaşımda bulunulmayacak. Kullanıcı arayüzünün üst tarafında şirket, daha fazla seçenek için dişli şeklinde bir buton yerleştirecek. Örneğin; kullanıcılar dosyada bulunan düzenleyicilerin izinlerini değiştirip değiştirmeyeceğini ya da dosyayı paylaşıp paylaşmayacağını seçebilecek.

Son olarak, kullanıcılara genel erişim adı altında sadece bir bağlantı yolu ile erişimi olan kullanıcıların neler yapabileceğini kontrol etme seçeneği yer alacak. Bağlantı oluşturma ve paylaşma seçenekleri ve değişiklikleri onaylamak için bitti düğmesi eklenecek. Bu özellikler ile birlikte Google Workspace’in kullanılabilirliği en üst seviyeye çıkartılacak. Google bu düzenlemeyi çok kısa bir süre içerisinde kullanıma açacak.


Yorum yap

*