Eski Telefonunuzu ve Tabletinizi Değiştirmeden Önce Doğru Bir Şekilde Nasıl Silebilirsiniz?

Eski telefon veya tabletinizi değiştirmeden önce içerisinde yer alan kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde sildiğinizden emin olun. Aksi halde sizin için çok önemli olan kişisel verileriniz yanlış kişilerin eline geçebilir.

IOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazların nasıl silinmesi gerektiğini sizlerle paylaşıyoruz.

Silme İşlemine Başlamadan Önce;

I- Mobil cihazınızdaki rehberiniz de dahil olmak üzere tüm verilinizi yedekleyin.

II- Cihazlarınızdan microSD kartınızı çıkarmayı unutmayın.

III- Sosyal medya uygulamalarının cihazınızdaki verilerini temizleyin.

Bu kısa önlemleri aldıktan sonra cihazlarınızı silmeye başlayabilirisiniz.

IOS


1. Adım: Silme işlemine başlamadan önce diğer cihazlarınız da (Apple Watch gibi) bağlantısını kesin. Ardından iPhone’umu Bul seçeneğini de devre dışı bırakın.

2. Adım: iMesaj ve App Store gibi servisleri kapatın.

3. Adım: iCloud hesabınızdan tamamen çıkış yapın.

4. Adım: Silme işlemini başlatın. Bunun için Ayarlar>>Genel>>Sıfırla>>Tüm İçeriği ve Ayarları Sil seçeneğine gidin. Seçimi onaylayın.

5. Adım: Appleid.apple.com adresindeki Apple hesap profilinizden cihazın seri numarasını kaldırın.

Android

Mobil cihazınızda Android 5.0 veya daha üzeri sürüm yüklü ise Android’in FRP kilidi etkin olabilir. Bu nedenle öncelikli olarak FRP kilidini devre dışı bırakmanız gerekiyor. Sonrasında aşağdaki adımları izleyin.


1. Adım: Ekran kilidini kaldırın.

2. Adım: Google hesabınızı cihazınızdan kaldırın.

3. Adım: Cihazınız Samsung ise Samsung hesabınızından da çıkış yapın.

4. Adım: Son olarak cihazınızı fabrika ayarlarına geri yükleyebilirsiniz.

Not: Cihazınız FRP’nin etkin olmadığı Android 5.0’ın önceki sürümlerini destekliyorsa yukarıdaki işlemlerden sadece 4. adımı uygulayabilirsiniz.

Son Olarak

Silme işleminizi tamamlandıktan sonra, Facebook ve Google gibi servislerden gelen telefon erişimini de iptal etmeyi unutmayın. Cihazlarınızı Google hesabınızdan kaldırmak için, myaccount.google.com adresine gidin, buradan Oturum açma ve güvenlik>>Cihaz etkinliği ve güvenlik etkinlikleri seçeneğini tıklayın ve sildiğiniz modeli bularak kaldırın.



Yorum yap

*