fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Fujifilm, aynasız GFX 100S II'yi tanıttı

Kemal Y. 18.05.2024 (Güncellenme: 16.06.2024) Takip et
Fujifilm, AI özellikli orta format aynasız fotoğraf makinesi GFX 100S II'yi 4999 dolara tanıttı
Fujifilm, aynasız GFX 100S II'yi tanıttı

Fujifilm bugün fiziksel film efektlerini taklit etme anahtarı ile X-T50 adında bir aynasız kamera tanıttı. Bu duyurunun yanı sıra, 2021'de piyasaya sürülen GFX 100S'nin halefi olan orta format kamera GFX 100S II de duyuruldu. Yeni model, önceki modele göre daha kompakt ve hafif olup, fiyatı da 1000 dolar daha düşük ve yapay zeka tabanlı algoritmaları destekleyerek otomatik odaklama ve çekim kalitesini iyileştiriyor.

GFX 100S II'nin Özellikleri

GFX 100S II kamera, hızlı 102 megapiksel sensör ve özel X-Processor 5 işlemcisine sahiptir. Fujifilm'in verilerine göre, yeni orta format sensörü, kullanılan tam kare 35mm sensöründen yaklaşık 1.7 kat daha büyüktür. Kamera, pil ve hafıza kartı ile birlikte 883 gram ağırlığındadır ve bu da onu serideki en hafif kamera yapar. Yenilik, daha uzun pozlama kullanıldığında fotoğraf kalitesini artıracak "geliştirilmiş" dahili (IBIS) beş eksenli görüntü sabitleme sistemine sahiptir.

Yapay Zeka ve İyileştirilmiş Özellikler

GFX 100S II'de, modern teknolojik ürünlerde olduğu gibi yapay zeka tabanlı algoritmaları destekleme özelliği bulunmaktadır. Bu durumda, obje tespiti için bir AI algoritması kullanılmaktadır. Kamera, otomatik olarak hayvanlar, kuşlar, araçlar, motosikletler, bisikletler, böcekler vb. gibi nesneleri tanıyabilir ve uygun şekilde odaklanabilir. Kamera, saniyede 7 kareye kadar seri çekim yapabilir. Video özellikleri ise, dahili SD hafıza kartına saniyede 30 kareye kadar 10 bit 4K video kaydını destekler. Apple ProRes formatı da desteklenmektedir, ancak yalnızca USB Type-C aracılığıyla bağlanan harici bir depolama birimine kaydedilirken.

Fiyat ve Satış

Fujifilm GFX 100S II'nin fiyatı 4999 dolar olarak belirlenmiştir, bu da başlangıçta 7500 dolara satılan GFX 100 II'nin fiyatından önemli ölçüde daha düşüktür. Yeni modelin ön siparişi bu hafta başlayacak.

Fujifilm'in yeni kameraları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!