fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Microsoft Copilot tam bir Windows uygulamasına dönüştü

Kemal Y. 23.05.2024 (Güncellenme: 16.06.2024) Takip et
Microsoft, yapay zeka asistanı Copilot'u Windows'ta bir uygulamaya dönüştürerek kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.
Microsoft Copilot tam bir Windows uygulamasına dönüştü

Microsoft, yapay zeka asistanı Copilot'u bir Windows uygulamasına dönüştürme ve asistanın simgesini bilgisayar masaüstünün ön planına geri getirme kararı aldı.

Simge ve Kullanıcı Dostu Arayüz

Önceden, Copilot simgesi ekranın sağ alt köşesinde "Pre" yazısıyla bulunuyordu, "önizleme" anlamına geliyordu. Ancak şimdi Microsoft, "önizleme" teriminden vazgeçiyor ve Copilot'u tam teşekküllü bir ürüne dönüştürerek simgesini görev çubuğunun ortasına yerleştiriyor.

Değişim ve Kullanıcı Deneyimi

Microsoft'un Windows Commercial ürünleri pazarlama kıdemli yöneticisi Harjit Dhaliwal'a göre, bu değişikliklerin amacı "uygulamalara benzeyen daha esnek bir arayüz sağlamak." Dhaliwal, şirketin blogunda şunları yazdı: "Günlük iş akışlarına daha sorunsuz bir şekilde entegre olmak ve yapay zeka ile yardımı daha kullanıcı dostu hale getirmek için Copilot'u ayrı bir uygulamaya dönüştürme kararı aldık." Bu değişiklikle Copilot kullanıcıları, "pencere boyutunu değiştirme, pimleme ve hareket ettirme gibi geleneksel uygulama avantajlarını" elde edecekler. Bu durum, kullanıcıların "Windows'taki üretken yapay zeka ile daha etkileşimli olmalarını" sağlayacak.

Kullanıcılar İçin Ne Var?

PCWorld kaynağına göre, bu değişikliklerin tüm kullanıcılar için mi yoksa yalnızca ticari müşteriler için mi geçerli olacağı henüz belirsizliğini koruyor. Blog gönderisinde, Copilot'un, Copilot for Microsoft 365 müşterileri için "Web" ve "Work" sekmelerini koruyacağı belirtiliyor. Bu, işletmeler için sohbet verilerinin kaydedilmediği ve yapay zeka modellerinin eğitimi için kullanılmadığı anlamına gelir.

Microsoft'un Copilot'u Windows'a entegre etme kararı, kullanıcıların iş akışlarını daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Ancak, bu değişikliklerin sadece ticari müşterilere mi yoksa tüm kullanıcılara mı sunulacağı konusundaki belirsizlik, Microsoft'un kullanıcı tabanındaki memnuniyeti nasıl etkileyeceği hakkında tartışmalara neden olabilir. Sizce bu değişiklikler Windows kullanıcılarına ne gibi avantajlar sağlar? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!