fcp
Peşin Fiyatına Taksit Kampanyası

Pegatron, Apple’ın AR gözlüklerini üretecek

Kemal Y. 10.11.2022 (Güncellenme: 15.06.2024) Takip et
Apple’ın AR (Artırılmış Gerçeklik) gözlükleri için 2023 yılı işaret ediliyor. Tayvan merkezli 14 yıllık Pegatron firmasının Apple’ın AR gözlüklerini üreteceği belli oldu. İşte detaylar!
Pegatron, Apple’ın AR gözlüklerini üretecek

Apple’ın uzun zamandır kulislere konu olan VR (Sanal Gerçeklik) gözlüklerinden şimdi de yeni bir iddiaya ortaya atıldı. Apple’ın 2023 yılının ortasında bir etkinlik ile AR (Artırılmış Gerçeklik) gözlüklerini tanıtacağı iddia ediliyor. Çeşitli kaynaklara dayandırılan haberlere göre Apple’ın AR gözlüğü tam beklenildiği gibi olacak. Apple Watch’ı andıran tasarıma sahip AR gözlüğünün Nisan ayında tanıtılması bekleniyor. Apple’ın AR gözlüklerinin üretiminin ise Tayvan merkezli Pegatron firmasının yapacağını da söyleyelim. AR gözlükleri ile alakalı olarak bütün AR-GE çalışmalarının tamamlandığı ve seri üretimin Mart ayında başlayacağı tahmin ediliyor.

1 milyondan az AR gözlüğü üretilecek

AR gözlüklerini Nisan ayında tanıtmayı planlayan Apple’ın yılda yaklaşık 750 bin adet AR üreteceği varsayılıyor. Yaklaşık 200 bin çalışanı bulunan Pegatron firmasının yılda maksimum 800 bin AR üstüne çıkamayacağı da yine söylentiler arasındadır. Apple’ın bu ürünü yeni Arcade ile birlikte tanıtacağı da söyleyelim. Apple Arcade ile yoğun olarak kullanılacak olan bu AR gözlüğü çok yüksek fiyata satılacak. Yüksek fiyatı sebebiyle çok fazla satış yapılamayacağı tahmin edildiği için yıllık 750 bin adet üretim Amerikalı Apple için bir şey ifade etmiyor.

Apple yine geç kaldı

Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüklerinin 2022 yılında tanıtılması bekleniyordu. Sony ve Meta gibi firmalara rakip olacak yeni ürün maalesef Apple tarafından yine yetiştirilemedi. Birkaç yıldır ürünü satışa çıkarmayan Apple’ın VR gözlükten vazgeçip AR gözlüklerini 2023 Nisan ayında satışa çıkaracağı söyleniyor. Birçok kaynak Apple’ın AR/VR gözlükleri için 2026 yılını işaret ediyor olsa da Apple sadece oyun oynamak için 2023 yılında bir ürün çıkaracak gibi duruyor. Hepimizin beklediği güneş gözlüğü tasarımındaki dijital gözlükler ise 2026 yılında çıkacak gibi görünüyor. Apple’ın VR/AR gözlükleri iPhone ve MacBook’lar ile birlikte kullanılabilecek.

Apple sadece gözlüklerde değil aynı zamanda iPhone tasarımlarını değiştirmekte ve yeni teknolojiler eklemekte de çok geç kaldı. iPhone 6 ile kökünden bir tasarım değişikliğine gidilmiş ve iPhone 8 sonrasında daha kalın bir tasarıma geçilmişti. Apple’ın artık sadece işletim sistemi ile değil tasarım ve yeni teknolojilerde tanıtması gerekiyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!